Päivän haastattelu, Uutiset

Lintujen syysmuutto vauhdissa

Lintujen syysmuutto vauhdissa

Kuva: Sastamalan pellolla lepäileviä ja ruokailevia kurkia tiistaina 15.9.2020. Jukka T. Helin

Kurkien muutto käynnistyi todenteolla eilen tiistaina Pirkanmaalla, tiedottaa Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys. Pirkanmaalla havaittiin kahdella havaintopaikalla yli 10 000 kurkea. Ylöjärvellä Tunturavuorella päivän kurkisumma oli 10 067 kurkea ja Kangasalla Haralanharjulla 13 153 kurkea. Eilisen päivän muutto kulki melkoisen itäpainotteisesti Pirkanmaalla. Pirkanmaan kurkiennätys yhdeltä päivältä on Tampereen Hervannasta 27.9.2015, jolloin muuttavia kurkia summattiin 20 915.

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin kertoi SUN Radion iltapäivässä lisää lintujen syysmuutosta sekä antoi hyviä vinkkejä siitä millaisille paikoille kannattaa hakeutua muuttolintuja bongaamaan:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>