Uutiset

Kanta-Hämeen koronanyrkki suosittaa etätyöhön ja toisella asteella etäopetukseen siirtymistä

Kanta-Hämeen koronanyrkki suosittaa etätyöhön ja toisella asteella etäopetukseen siirtymistä

Kanta-Hämeen siirryttyä selkeästi koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen, maakunnan pandemiaryhmästä koottu viiden terveydenhuollon edustajan niin sanottu koronanyrkki on päättänyt seuraavaa:

1) Koko maakuntaa koskien tulee voimaan etätyösuositus kaikissa niissä toimissa ja töissä, joissa se on mahdollista. Etätyösuositus koskee ajanjaksoa 6.10.-1.11.2020. Suosituksen jatko arvioidaan uudestaan viikolla 44. Asiakaspalvelutyössä, jossa etätyö ei ole mahdollinen, ja jossa THL ei ole erikseen linjannut asiaa tai Työterveyslaitos ohjeistanut maskinkäytöstä, suositellaan kiihtymisvaiheessa maskin käyttöä työpäivän aikana. Mikäli maskinkäyttö ei ole mahdollista, se voidaan korvata kasvot peittävällä visiirillä tai molempien ollessa mahdottomia, on hyvä pyrkiä säilyttämään yli kahden metrin turvaetäisyys.

2) Toisen asteen oppilaitoksille suositellaan siirtymistä etäopetukseen viikoille 41 (kuluva viikko) ja 42 (jos ei muutenkin syyslomaviikko). Viikon 43 osalta tilanteesta tehdään arvio viikon 42 aikana ja tarvittaessa suositusta jatketaan viikoille 43-46. Ammatillisten oppilaitosten tai muiden toisen asteen oppilaitosten osalta, joissa opiskelijan oppiminen perustuu lähiopetukseen ja ei ole siirrettävissä etäopiskeluksi, suositellaan siirtymään mahdollisuuksien mukaan porrastettuun pienryhmäopetukseen.

Mahdollisia suosituksia yksityisiin kokoontumiseen liittyen ei tässä vaiheessa vielä anneta. Niitä sekä mahdollista pyyntöä liittyen ravintoloiden aukiolorajoituksiin epidemian kiihtymisvaiheessa käsitellään torstaina 8.10. maakunnan pandemiaryhmässä.

Kanta-Hämeessä on tällä hetkellä karanteeniin määrättynä noin 400 tartunnalle altistunutta henkilöä. Uusia tartuntoja on viikon sisään tullut 31 ja osassa tartuntaketju on jäänyt epäselväksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>