Uutiset

Sääksjärven koulun vanha päärakennus ei saanut purkulupaa

Sääksjärven koulun vanha päärakennus ei saanut purkulupaa

Sääksjärven koulun vanha päärakennus. Kuva: lempaala.fi

Lempäälän kunta on hakenut Sääksjärven koulun päärakennuksen vanhalle osalle purkulupaa. Rakennusvalvontaviranomainen on ratkaissut asian, eikä purkulupaa myönnetty. Sekä ELY-keskus että maakuntamuseo vastusti lausunnoissaan luvan myöntämistä. Päätöksen mukaan koulun alkuperäisen osan purkamisella menetettäisiin koulukokonaisuuden ja sen kerroksellisuuden historiallisia arvoja, joita voidaan pitää paikallisesti merkittävinä.

Kielteinen purkulupapäätös tarkoittaa, että kunta peruskorjaa vanhan osan, jotta siitä saadaan jälleen terveelliset ja turvalliset tilat koulun käyttöön. Peruskorjaushankkeen käynnistämisestä päättää kunnanvaltuusto. Purkulupapäätös käsitellään vielä kunnanhallituksessa maanantaina 19. lokakuuta. Kunnanhallituksella on myös mahdollisuus tehdä halutessaan lupapäätöksestä oikaisuvaatimus.

Sääksjärven koulun päärakennuksen vanha osa suljettiin keväällä 2019 sisäilmaongelmien vuoksi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>