Uutiset

Nokian kaupunki valmis myymään osuutensa Suomen Hopealinjasta

Nokian kaupunki valmis myymään osuutensa Suomen Hopealinjasta

Kuva: Hopealinjat / Atacan Ergin

Nokian kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan hyväksyä Tampereen kaupungin ostotarjouksen Suomen Hopealinja Oy:n osakkeista. Nokian kaupunki omistaa 2 700 Suomen Hopealinja Oy:n osaketta. Omistusosuus vastaa 4,42 % koko yhtiön osakekannasta.

Osakkeista tarjottava vastike on 0,01 euroa käteisenä jokaisesta osakkeesta. Nokian kaupungin osakkeiden tasearvo on 45 411,83 euroa. Ostotarjouksen mukainen kauppahinta on 27 euroa. Ostotarjouksen toteutuessa Nokian kaupunki kirjaa tulosvaikutteisesti 45 384,83 euron myyntitappion vuoden 2020 tilinpäätökseen. Jos osakekauppa ei toteudu, kaupunginhallitus on päättänyt tehdä arvonalentumiskirjaus koko taseessa olevasta osakkeiden arvosta. Arvonalentuminen kirjataan tuloslaskelmassa poistojen ryhmään.

Tampereen kaupungin ostotarjouksen ehtona on, että jokainen ostotarjouksen saaja, eli Hämeenlinnan kaupunki, Valkeakosken kaupunki, Akaan kaupunki, Lempäälän kunta, VR Yhtymä-Oy, Nokian kaupunki ja Kangasalan kaupunki hyväksyvät esitetyn ostotarjouksen ja, että Tampereen kaupunki saa täydellä omistus- ja hallintaoikeudella yhteensä yli 90 %:a Suomen Hopealinja Oy:n osakkeista. Mikäli ehdot eivät täyty, ostotarjous raukeaa.

Tampereen kaupunki on Suomen Hopealinja Oy:n suurin yksittäinen osakkeenomistaja 30,46 prosentin omistuksella. Tampereen kaupunki ottaisi ostotarjouksen toteutuessa omistajana yksin vastuun yhtiön tervehdyttämisestä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>