Koronavirus

Kanta-Häme siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen

today30.11.2020

share close

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina 30. marraskuuta ja arvioi maakunnan siirtyneen useampien kriteerien täyttyessä epidemian niin sanottuun leviämisvaiheeseen.

Alueelliset erot ovat maakunnan sisällä toistaiseksi kohtuullisen suuria, mutta pandemiaryhmä oli yksimielinen siitä, että Kanta-Hämettä on toiminnallisen selvyyden vuoksi tarkoituksenmukaista kohdella rajoitusten ja suositusten osalta yhtenä alueena.

– Taudin ilmaantuvuus on kaksinkertaistunut kahdessa viikossa, ollen tällä hetkellä 48 per 100 000 asukasta. Testaus on ruuhkautunut viikonlopun aikana, eikä kaikkia tuloksia ole vielä loppuviikon osalta saatu. Näillä luvuilla odotamme sairaalahoitoon merkittävää kuormitusta joulun ajaksi ja myös tartuntojen jäljitystyön vaikeutuvan, joten perusteet ennakoiville toimille ovat painavat, maakuntaryhmän puheenjohtaja ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä sanoo.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt pandemiaryhmän kanssa käydyn keskustelun pohjalta kieltomääräyksen koskien yli 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja julkisia kokoontumisia 1.-20. joulukuuta välisenä aikana . Määräys on ehdoton, mikä tarkoittaa myös ammattilaisurheilun tapahtumien, konserttien ja teatteriesityksien peruuntumista kyseisellä aikavälillä. Määräyksen kestoaika on yhdenmukainen muiden leviämisalueen maakuntien kanssa ja AVI tarkastelee määräyksen mahdollista jatkoa epidemiatilanteen mukaan.

Maakuntaryhmän ja sairaanhoitopiirin 27. marraskuuta antamat suositukset (linkki) ovat voimassa 7. tammikuuta 2021 saakka. Aikajänne suosituksille pohjautuu epidemiologiseen ennusteeseen sekä julkisen terveydenhuollon joulu-tammikuun henkilöstötilanteeseen ja siihen mitoitettuun terveydenhuollon kantokyvyn arvioon. Lisäsuosituksina leviämisvaiheeseen siirtymisen osalta annetaan seuraavat kohdat:

  • Maskien käyttöä suositellaan työpaikoilla yleisesti, sekä julkisen että yksityisten toimijoiden osalta kaikissa ihmiskontakteissa, mukaan lukien opetushenkilöstö perusopetuksessa. Mikäli maskinkäyttö ei ole mahdollista, suositellaan visiirin käyttöä. Etätyötä suositellaan aina, kun se on mahdollista. Tämä laajennettu maskisuositus on voimassa leviämisvaiheen ajan.
  • Perusopetuksen yläasteiden maskisuositus oppilaille otetaan käyttöön ja on voimassa leviämisvaiheen ajan.
  • Lasten- ja nuorten joukkuelajien ottelut suositellaan laittamaan joulutauolle (viikot 49-1) tai niitä voidaan järjestää korkeintaan oman maakunnan sisäisesti (ei maakunnan ulkopuolisia vierasjoukkueita tai pelimatkoja maakunnan ulkopuolelle).
  • Toisen asteen opetuksen suhteen jatketaan hybridi-opetuksen ja maskisuositusten käyttöä. Mikäli epidemiatilanne edelleen vaikeutuu tavalla, joka edellyttää siirtymistä etäopetukseen, siitä annetaan suositus erikseen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%