Koronavirus

Pirkanmaan nykyiset koronasuositukset voimassa 10.1.2021 asti

today15.12.2020

share close

Pirkanmaan koronatilanne jatkuu edelleen kiihtymisvaiheessa. Taudin ilmaantuvuus on Pirkanmaalla nyt 70 tapausta 100 000 asukasta kohden, mikä on hieman vähemmän kuin viime viikolla. Positiivisten testien osuus Fimlabin tekemistä testeistä on kuluneen viikon perusteella 1,6 prosenttia. Jäljitystyö onnistuu edelleen hyvin, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandeamiaohjausryhmä.

Tartuntoja on todettu yhä enemmän iäkkäiden ikäryhmissä ja tilanne näkyy myös sairaalahoidon tarpeena. Erityisesti Rauhaniemessä todettu tartuntaketju näkyy Pirkanmaan viime viikon tartunta- ja sairaalahoidon tilastoissa. Sairaalahoidon tilanne on kuitenkin tällä hetkellä hyvin hallinnassa.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistain kokouksessaan jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia suosituksia 10.1. asti.

– Tarpeetonta matkustamista ja isoja sukulaistapaamisia tulisi joulun aikaan välttää. Esimerkiksi Lapin matkailukeskuksista palatessa kannattaa ottaa tartuntariski huomioon palatessa töihin, kouluun tai harrastuksiin, toteaa Pirkanmaan ”koronanyrkin” puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontuu vuodenvaihteessakin viikoittain ja tarkastelee suosituksia tilanteen mukaan kaikissa kokouksissaan.

Eniten tartuntoja perheissä, hoivayksikössä ja työpaikoilla
Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 187 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin hyvin selvittämään tartunnan lähteitä, sillä 79 prosentissa tapauksista tiedetään tartunnan lähde.

Viime viikolla tartunnan sai oman perheen sisältä 58 henkilöä. Hoivayksiköstä tuli tartunta 29 henkilölle, näistä 25 oli Rauhaniemen sairaalan potilasta ja neljä omaista. Työpaikaltaan tartunnan sai 11, joista Rauhaniemen sairaalasta tartunnan sai yhteensä viisi työntekijää. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 20 tapausta ja yksityisistä juhlista kuusi tapausta. Ravintolasta tai baarista tuli kolme tartuntaa ja vapaa-ajan harrastuksista kaksi tartuntaa. Koulusta tai oppilaitoksesta tuli viisi tartuntaa kolmesta eri yläkoulusta. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla viisi tartuntaa myös ulkomailta. Lisäksi todettiin yhdeksän tartuntaa yksittäisistä tunnetuista lähteistä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%