Uutiset

Pirkanmaan koronatilanne rauhoittunut - joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat rajoitusten kohtalon

Pirkanmaan koronatilanne rauhoittunut - joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat rajoitusten kohtalon

Pirkanmaan koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Koronan ilmaantuvuusluku on laskusuuntainen ja on nyt 54/100 000 asukasta kohden. Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on yksi prosentti edeltäneen seitsemän päivän ajalta.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset ovat voimassa 10.1.2021 asti. AVIn kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1. asti.

Pandemiaohjausryhmä haluaa kiittää Pirkanmaan asukkaita ja kuntia suositusten noudattamisesta. Syyskuun rauhalliseen tilanteeseen on kuitenkin vielä pitkä matka.

– Pirkanmaan ”välitodistus” näyttää nyt hyvältä. Tavoitteenamme on kuitenkin päästä koronatartunnoissa perustasolle. Joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat sen, voidaanko suosituksia ja rajoituksia Pirkanmaalla lieventää. Toivomme, että joulua ja uutta vuotta vietetään alueellamme turvallisesti, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Jäljitystyö nyt helpompaa
Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 117 uutta tartuntaa. Tartuntojen lähteistä pystyttiin selvittämään noin 80 prosenttia. 39 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Perhepiiristä tuli yhteensä 26 koronatartuntaa, hoito- tai hoivayksiköstä 20, työpaikoilta 21 ja sukulaisen tai ystävän tapaamisesta 11 koronatapausta. Tartuntoja oli viime viikolla yhteensä 11:ssa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa. Yksityisistä juhlista tartunnan sai kaksi henkilöä, kuten myös yläkoulusta. Loput neljä olivat muita yksittäisiä tartuntalähteitä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>