Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaalla koronanäytteessä kävijöitä on ollut joulun aikaan selkeästi vähemmän kuin ennen joulua

Pirkanmaalla koronanäytteessä kävijöitä on ollut joulun aikaan selkeästi vähemmän kuin ennen joulua

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronatapausmäärät ovat laskeneet kuukauden takaisesta tilanteesta, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Päiväkohtainen vaihtelu on edelleen suurta. Koronan ilmaantuvuus on nyt viimeksi kuluneen kahden viikon ajalta 39 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus Fimlabin näytteistä on nyt 1,1 prosenttia.

Vuodeosastohoidon tarve on Pirkanmaallakin edelleen varsin suurta. Sen sijaan koronanäytteessä kävijöitä on ollut joulun aikaan selkeästi vähemmän kuin ennen joulua. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä muistuttaakin, että koronatilanne ei ole Pirkanmaalla ohi, eivätkä nyt alkaneet rokotukset vielä yksin ratkaise tilannetta. Maski- ja turvavälisuositusta sekä kokoontumisia koskevia suosituksia tulee edelleen noudattaa.

Pandemiaohjausryhmä toivoo, että hengitystieoireiden ilmaantuessa hakeudutaan edelleen koronatestiin matalalla kynnyksellä. Erityisesti matkailijoiden tulisi mennä testiin herkästi.

– Esimerkiksi pohjoisen hiihtokeskuksista tulevien kannattaa tarkkailla oireitaan ja hakeutua lievissäkin oireissa välittömästi testiin ennen kuin lähtee töihin, kouluun tai harrastuksiin, kehottaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Pääosa Pirkanmaan koronasuosituksista on voimassa 10.1. asti. AVIn yleisötilaisuuksia koskeva rajoitus on voimassa 17.1. asti. Suosituksia käsitellään seuraavan kerran ensi tiistain kokouksessa.

Tartunnat pääosin perhepiirissä
Viime viikon 92:sta tartunnasta pystyttiin selvittämään 82 prosenttia. Yli 40 prosenttia uusista tartunnan saajista ovat olleet jo valmiiksi karanteenissa.

Perhepiiristä sairaus tarttui 33 tapauksessa. Työpaikaltaan tartunnan sai yhteensä 14 henkilöä kuudelta eri työpaikalta. Ulkomailta tuli nyt 13 tartuntaa. Hoito- tai hoivayksiköstä saatiin viisi tartuntaa. Sukulaisen ja ystävän tapaamisesta tuli seitsemän tartuntaa ja yksityisistä juhlista kaksi tartuntaa.

Viime viikolla eniten tartuntoja todettiin 20-29 -vuotiailla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>