Päivän haastattelu, Uutiset

Olisiko tämä tapasi auttaa? Uusia lasten tukiperheitä etsitään Tampereella ja Orivedellä

Olisiko tämä tapasi auttaa? Uusia lasten tukiperheitä etsitään Tampereella ja Orivedellä

Tampereen kaupungin tukiperhetoiminta etsii uusia lasten tukiperheitä Tampereelta ja Orivedeltä. Seuraava koulutus asiasta kiinnostuneille järjestetään helmikuun ensimmäisellä viikolla.

Tukiperheitä kaivataan jatkuvasti eri-ikäisille lapsille. Tukiperhettä jonottaa hyvin erilaisia lapsia ja siksi tehtävään etsitään myös erilaisia tukiperheitä. Tukiperheenä voi toimia niin lapsiperhe, pariskunta kuin yksin asuva aikuinenkin. Tärkeintä on, että oma elämäntilanne on tasapainoinen ja vakaa, niin että tukilapselle riittää aikaa ja tilaa. Tukiperhe ottaa tuettavat lapset luokseen yhtenä viikonloppuna kuukaudessa ja lisäksi mahdollisesti loma-aikoina.

Tukiperhetoiminnan tarkoituksena on tuoda lapsen elämään lisää turvallisia aikuisia ja antaa lapsen vanhemmille mahdollisuus levätä. Tukiperheiden tarve on suuri eikä tukiperheitä ole riittävästi. Sosiaalityöntekijä Katja Kekki Tampereen kaupungilta kertoo, että tällä hetkellä jonossa on 150 lasta ja osa tukilapsista saattaa odottaa sopivaa tukiperhettä useammankin vuoden.

Tukiperhekoulutuksessa pääsee pohtimaan omia valmiuksia alkaa tukiperheeksi. Koulutuksessa saa kattavasti tietoa tukiperhetoiminnasta. Koulutukseen voi osallistua, vaikka tukiperheeksi ryhtymistä vasta harkitsee. Koulutukseen voi ilmoittautua mukaan maanantaihin 1.2.2021 mennessä sähköpostitse katja.kekki(at)tampere.fi.  Tukiperhetoiminnasta voi kysyä lisätietoja tukiperheiden sosiaalityöntekijältä, puh. 040 653 5134.

Sosiaalityöntekijä Katja Kekki Tampereen kaupungilta kertoo tarkemmin tukiperhetoiminnasta:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>