Uutiset

Kahta pirkanmaalaista miestä epäillään törkeästä ryöstöstä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta

Kahta pirkanmaalaista miestä epäillään törkeästä ryöstöstä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta

Hämeen poliisi pysäytti Lahdessa henkilöauton, joka osoittautui anastetuksi Valkeakoskelta. Autosta löytyi myös omaisuutta, jotka oli anastettu lahtelalaiselta mieheltä törkeän ryöstön yhteydessä. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi kaksi pirkanmaalaista miestä todennäköisin syin epäiltynä törkeään ryöstöön ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Hämeen poliisi pysäytti 26.1.2021 iltapäivällä neljän aikaan Lahdessa henkilöauton, jonka kuljettajana ollut mies yritti paeta juosten paikalta siinä onnistumatta.

Partiolle selvisi, että henkilöautossa oli kiinnitettynä toisen ajoneuvon rekisterikilvet ja auto oli anastettu muutamaa päivää aikaisemmin Valkeakoskelta. Kuljettajan lisäksi autossa oli kaksi muuta miestä ja yksi nainen.

Liikenne- ja omaisuusrikoksen tutkinnassa autosta löytyi lahtelaiselle miehelle kuuluvaa omaisuutta, jotka olivat anastettu mieheltä törkeän ryöstön yhteydessä.

Esitutkinnassa on selvitetty 25.-26.1.2021 tapahtunutta n. 70 -vuotiaaseen lahtelaismieheen kohdistunutta törkeää ryöstöä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamista.

Esitutkinnassa selvitetään onko asianomistajaa väkivallalla tai uhkauksella estetty tai yritetty estää antamasta lausuntoa esitutkinnassa tai vaikutettu tai yritetty vaikuttaa lausunnon sisältöön. Oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta tuomittava rangaistus on sakkoa tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Teosta epäillään auton kuljettajana toiminutta 1977 ja 1992 syntyneitä pirkanmaalaisia miehiä. Asianomistaja ei saanut tilanteessa sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehet todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ryöstöstä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>