Päivän haastattelu, Uutiset

Sastamalassa tehostetaan haitallisten vieraskasvien torjuntaa

Sastamalassa tehostetaan haitallisten vieraskasvien torjuntaa

Sastamalan kaupungin puistotoimi ja ympäristönsuojelu tehostavat vieraslajitorjuntaa. Torjuntaprojektin aikana lisätään haitallisten vieraslajien kartoitusta ja tiedotusta niiden torjumiseksi.

Uusi, monipuolista yleistietoa tarjoava vieraslajisivusto julkaistiin kaupungin kotisivuilla maaliskuun lopulla. Kevään aikana sivustolle julkaistaan myös kaupungin oma havaintokartta, jonka kautta voi ilmoittaa havaintoja haitallisista vieraslajeista (vieraskasvit ja etanat).

Yleisimmät Sastamalan alueella havaitut haitalliset vieraslajit ovat komealupiini, jättipalsami sekä jättiputki. Myös espanjansiruetanasta ja sahalinintatarista (ent. jättitatar) on tehty havaintoja.

Kaupungin omistusalueilla puistotoimi on torjunut vieraskasveja vuosia ja esiintymiä on onnistuttu jopa hävittämään joiltakin alueilta (esim. jättiputki ja kurtturuusu). Komealupiinin leviämistä voidaan ensisijaisesti vain hillitä.

Tehokkain tapa haitallisten vieraskasvien sekä espanjansiruetanan torjumiseksi on samanaikaisesti isommilla alueilla tehtävä yhteistyö. Kaupunki toivookin hyvää yhteistyötä torjunta-alueiden asukkaiden kanssa sekä naapureiden kesken.

Ympäristötarkastaja Heidi Leppinen Sastamalan kaupungista kertoo lisää vieraslajien torjuntaprojektista:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>