Uutiset

Tampereen raitiotie valmistuu etuajassa - säästöä tulee 30 miljoonaa

Tampereen raitiotie valmistuu etuajassa - säästöä tulee 30 miljoonaa

Tampereen raitiotien viides rakentamisvuosi on käynnissä.  Raitiotieallianssin työt etenevät raitiotien osalla 1 (Keskusta–Hervanta, Tays–Hatanpään valtatie) kohti koko osuuden valmistumista, sillä Hatanpään valtatien raitiotietyöt valmistuvat etuajassa kesällä. Tällöin tehdään myös osan 1 viimeiset koeajot Hatanpään valtatiellä. Keskustan, Kalevan, Hervannan valtaväylän ja Hervannan raitiotietyöt ovat valmistuneet jo aiemmin. Katurakentamistöitä osalla 1 tehdään tänä vuonna vielä Hämeenkadulla ja Hatanpään valtatiellä.

Rakentamistyöt raitiotien osalla 2A (Pyynikintori–Santalahti) etenevät suunnitelmien mukaisesti. Osuudella 2B eli Santalahti–Lentävänniemi järvitäyttölupa Näsisaaren rakentamiseksi on vielä käsittelyssä. Vaasan hallinto-oikeus kumosi aiemman valituksen järvitäytön osalta, mutta päätöksestä on haettu valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Tampereen Ympäristönsuojeluyhdistyksen toimesta. Santalahden ja Lentävänniemen välisten raitiotietöiden aloittaminen odottaa asian lopullista ratkaisua.

Tampereen raitiotien osan 1 (keskusta–Hervanta, Tays–Hatanpään valtatie) rakentaminen etenee etuajassa ja hankkeelle asetettu tavoitekustannus tullaan ennusteen mukaan alittamaan noin 30 miljoonalla eurolla. Hankkeesta on nyt valmiina 92 prosenttia kun projektiaikaa on kulunut 79 prosenttia. Osalla 2 projektiaikaa on kulunut 13 prosenttia ja valmiusaste on 10 prosenttia.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>