Uutiset

Pirkanmaan vesien tulvahuiput jo lähellä

Pirkanmaan vesien tulvahuiput jo lähellä

Pirkanmaan suurilla luonnontilaisilla järvillä vedenkorkeudet ovat jo lähes huipussaan ja lähtevät viimeistään toukokuun puolessa välissä laskuun, kertoo ELY-keskus. Nopeasti sulaneet lumet näkyivät etenkin pienimpien järvien osalta tulvahuipun nopeana saavuttamisena.

Pienemmillä järvillä huippu on jo pääasiassa ohitettu ja vedenpinnat ovat jo siirtyneet kesäiseen laskusuuntaansa. Maaperä on kuitenkin yhä märkää, minkä vuoksi mahdolliset sateet valuvat nopeasti maastosta vesistöihin. Sateet voivat nostaa järvien vedenkorkeuksia selvästi nykyistä korkeammalle.

Säännöstellyissä järvissä vedenkorkeuden nousu jatkuu toukokuun ajan.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>