Uutiset

Leijonat taipui hopealle

Leijonat taipui hopealle

Suomi jäi hopealle jääkiekon MM-kisoissa, kun Kanada vei voiton loppuottelussa jatkoajan jälkeen maalein 3 – 2. Leijonista finaalin maalinteossa onnistuivat Mikael Ruohomaa ja Petteri Lindbohm. Ottelu ratkesi jatkoajalla reilun kuuden minuutin jälkeen, kun Nick Paul ja kisojen pistepörssin voittanut Connor Brown karkasivat ylivoimahyökkäykseen ja Paul suti kiekon Suomen maaliin.

Kanadan voitto oli lopulta melkoinen sankaritarina, sillä se aloitti kisat heikosti, kun heti avausottelussaan se taipui Latvialle. Alkusarjassa joukkue kärsi peräti neljä tappiota ja sen pudotuspelipaikka ratkesi vasta alkulohkon päätöskierroksella. Pudotuspeleissä joukkue osoitti kuitenkin melkoista sisua kaatamalla Venäjän, USA:n ja Suomen.

Suomi oli kisojen ainoa joukkue, joka ei hävinnyt varsinaisella peliajalla ainuttakaan ottelua, mutta tällä kertaa palkintona turnauksesta oli ainoastaan hopeamitali. Leijonat erikoistui kisoissa tasaisiin otteluihin, sillä ainoastaan Italiasta ja Norjasta joukkue otti kolmen maalin voitot, kaikki muuta kisakamppailut olivat ns. maalin pelejä. Leijonien kisamenestys nojasi vahvaan puolustamiseen ja erinomaiseen maalivahtipeliin, mutta joukkueen hyökkäyspelaaminen ei tällä kertaa aivan riittänyt kultaan.

MM-finaali kiinnosti tuttuun tapaan yleisöä ja muun muassa Tampereen keskustan ravintoloissa oli vilkasta, kun suuri määrä ihmisiä kerääntyi seuraamaan ottelua. Suomen tappion myötä varsinaista kansanjuhlaa ei kuitenkaan tällä kertaa koettu.

Seuraavat maailmanmestaruuskisat pelataan Suomessa ensi keväänä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>