Uutiset

Lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu ravivalmentaja kilpailukieltoon

Lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu ravivalmentaja kilpailukieltoon

Suomen Hippos ry on päättänyt asettaa vuonna 1961 syntyneen harrastajalisenssillä toimivan ravivalmentajan toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon 8.6.2021 alkaen. Kilpailukielto nojaa ravikilpailusääntöjen pykälään 59.2.4 ja perustuu Pirkanmaan käräjäoikeuden antamaan tuomioon lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tuomio ei ole lainvoimainen, mutta asian vakavuudesta johtuen kilpailukielto alkaa välittömästi.

Ilta-Sanomien uutisen mukaan kyseessä on Erkki-Pekka Mäkinen. Saman Ilta-Sanomien uutisen mukaan syytetty on kieltänyt hyväksikäytöt.

Ravikilpailutoiminnan osalta asian käsittely jatkuu Suomen Hippoksen prosessien mukaisesti ja Hippoksen sääntövaliokunta käsittelee asiaa kokouksessaan jo kuluvalla viikolla. Asia etenee myös lauantaina kokoontuvan Suomen Hippoksen hallituksen käsiteltäväksi. Ravikilpailusääntöjen mukaisesti kilpailukielto koskee oikeutta käsitellä hevosta ravikilpailuissa kilpailuaikana, oleskelua talli- ja varikkoalueella sekä toimimista ohjastajana, vastuullisena valmentajana ja ravien toimihenkilönä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 8.6. valmentajan neljän ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä ampuma-aserikoksesta. Tuomiosta uutisoivat useat mediat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>