Uutiset

Pirkanmaalla voi aikaistaa koronarokotuksen toista annosta

Pirkanmaalla voi aikaistaa koronarokotuksen toista annosta

Pirkanmaan koronarokotusten koordinaatioryhmä on linjannut tänään torstaina, että maakunnan alueella voidaan antaa koronarokotuksen toinen annos kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä, jos kunnan rokotetilanne sallii. Toistaiseksi aikaistaminen onnistuu vain yksittäisissä kunnissa, sillä jotkut Pirkanmaan kunnat ovat ilmoittaneet, että ensimmäiseen rokotukseen tulevien määrät ovat vähentyneet ja rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä. Mikäli kunnassa on vapaita rokotusaikoja ja rokotteita, tehosterokotuksen ajankohtaa voidaan aikaistaa niin, että toisen rokotteen saa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä. Valtaosassa Pirkanmaan kunnista rokotevälin tiivistäminen ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mahdollista, koska niissä ei ole ylimääräisiä rokotteita tai vapaita aikoja. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella rokotteen ensimmäisen annoksen on nyt saanut 64,2 prosenttia ja toisen annoksen on saanut 37,2 prosenttia alueen asukkaista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>