Uutiset

Poliisikoira löysi eksyneen marjastajan

Poliisikoira löysi eksyneen marjastajan

Marjastajan löytänyt poliisikoira Rike. Kuva: Sisä-Suomen poliisi

Sisä-Suomen poliisi sai eilen keskiviikkona tehtävän metsään eksyneistä marjastajista. Jämsän ja Mäntän rajalla hillaan lähtenyt pariskunta oli eksynyt suoalueille. Pariskunnalla oli mukanaan yksi puhelin, jolla he ehtivät soittamaan tyttärelle. Tämän jälkeen puhelimen akusta loppui virta.

Kello 17 aikaan alkaneella reissulla ei ollut mukana evästä eikä juomaa, ja viimein pariskunta eksyi vielä toisistaan. Toinen löysi autolle, mutta toinen eksyi soiseen metsään.

Poliisilla oli haasteellista löytää oikea suoalue ja siellä oleva pariskunnan auto tyttären kertomien vanhojen marjapaikkojen perusteella. Auto kuitenkin löytyi, ja sen jälkeen tehtävälle hälytetty poliisikoira otti nopeasti jäljen ylös ja eksynyt löytyi kello 21 jälkeen.

Poliisi antaa tärkeät ohjeet marjametsälle:
- kerro marjareissusta ja sen suunnasta läheiselle
- lataa puhelimeesi 112-sovellus ja huolehdi akun latauksesta, myös virtapankki kulkee kätevästi mukana
- pakkaa reppuun eväät ja juotavaa
- pukeudu kirkkaasti ja seuraa ajan kulumista
- jos eksyt, soita rohkeasti hätäkeskukseen ja vältä soittelua tuttaville sekä sukulaisille, jotta virtaa puhelimessa riittäisi paikantamiseen ja etsijöiden yhteydenottoihin
- hakeudu avoimelle paikalle odottamaan apua

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>