Koronavirus, Uutiset

AVI valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

AVI valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

Pirkanmaa siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 20.7.2021. Alueen epidemiatilanne on huonontunut nopeasti runsaan viikon aikana. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli 27.7. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituspäätöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Pirkanmaan epidemiatilanne on nopeasti huonontunut, ja alue on alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan lähellä leviämisvaihetta. Ennen päätöstä kokoontumisrajoituksen lopullisesta sisällöstä aluehallintovirasto on pyytänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä (PSHP) tarkentavaa asiantuntijalausuntoa epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista.

Päätös tulee noudattamaan voimassa olevaa kansallista ohjausta kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoituksista. Päätöksen sisältö tarkentuu lähipäivinä PSHP:n asiantuntijalausunnon jälkeen. Päätös tulee todennäköisesti voimaan torstaina 5. elokuuta ja se on voimassa 29. elokuuta saakka. Päätöksestä tiedotetaan erikseen.

Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituspäätökset tartuntatautilain mukaan vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Päätöksissä otetaan huomioon lainsäädännön lisäksi kansallinen ohjaus, alueen epidemiologinen tilanne sekä alueellisen koronaryhmän ja sairaanhoitopiirien asiantuntijoiden näkemykset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>