Uutiset

Tampereen kaupunki peruu suuren ratikkajuhlan koronatilanteen vuoksi

Tampereen kaupunki peruu suuren ratikkajuhlan koronatilanteen vuoksi

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Liikennöinnin aloittamista juhlitaan Tampereella Ratikka-viikon ja Ratikka-juhlan merkeissä. Ratikka-juhlaa oli tarkoitus viettää kansanjuhlana Jugendtorilla, mutta koronatilanteen vuoksi yleisötapahtuma on peruttu. Ratikka-juhla järjestetään sen sijaan verkkotapahtumana ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://live.tampereenratikka.fi sunnuntaina 8. elokuuta kello 12-13.30.

Tampereella otetaan Ratikka-ajan alkaminen vastaan 8. elokuuta verkossa järjestettävän Ratikka-juhlan ja sitä edeltävän Ratikka-viikon merkeissä. Ratikka-juhlan järjestämisestä vastaavat Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupunki. Ratikka-juhla oli määrä järjestää Jugendtorilla, mutta Pirkanmaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi tapahtuma siirretään verkkoon.

– Ulkotiloissa pidettävien tapahtumien järjestämistä ei tällä hetkellä rajoiteta, mutta koronatilanne näyttää olevan menossa huonompaan suuntaan. Meillä ei ole mahdollisuutta rajoittaa kansanjuhlan osallistujamäärää ja varmistaa siten turvavälien säilyttämistä. Haluamme, että kaikki voivat juhlia kanssamme turvallisesti, ja verkkotapahtumalla takaamme sen. Tässä tilanteessa on tärkeintä toimia vastuullisesti, vaikka tämä onkin meille todella ikävä päätös neljän vuoden odotuksen jälkeen. Nyt Tampereen Ratikka-ajan lähtölaskentaan voi kuitenkin huoletta osallistua kuka tahansa Hangosta Utsjoelle, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.

Ratikka-juhla toteutetaan alkuperäisen ohjelman mukaisesti – pienillä etätapahtuman elementeillä maustettuna. Ratikka-juhlassa esiintyvät DiandraNoora Louhimo Experience Duo sekä Takomo. Tapahtumassa nähdään myös kappale Tampereen Työväen Teatterin Matilda-musikaalista. Juhlapuheet pitävät pääministeri Sanna Marin sekä Tampereen pormestari Lauri Lyly. Ratikka-juhlan juontaa Sean Ricks ja tapahtumassa nähdään myös Ratikan tekijöitä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>