Päivän haastattelu, Uutiset

Kaksivuotinen esikoulukokeilu käynnistyy - Kangasalla opetussuunnitelmaa tekemässä olivat myös lapset ja huoltajat

Kaksivuotinen esikoulukokeilu käynnistyy - Kangasalla opetussuunnitelmaa tekemässä olivat myös lapset ja huoltajat

Ensimmäiset 5-vuotiaat aloittavat tällä viikolla ensi kertaa kaksivuotisen esikoulukokeilun. Kokeilun aikana tehdään tutkimusta kaksivuotisen esiopetuksen vaikutuksista muun muassa lasten kehitys- ja oppimisedellytyksiin, sosiaalisiin taitoihin ja terveen itsetunnon muodostumiseen.

Kangasalta mukana kokeilussa ovat Harjunsalon ja Liuksialan päiväkodit. Kangasala on tehnyt kaksivuotisen esiopetuksen kokeilulle oman opetussuunnitelman, joka perustuu opetushallituksen laatiman kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun opetussuunnitelman perusteisiin ja on täydennetty kaupungin omilla tarkennuksilla. Opetussuunnitelma työssä olivat mukana myös lapset ja huoltajat. Lasten ja vanhempien toiveina oli mm. leikit ja leikin kautta uuden oppinen, turvalliset aikuiset ja turvallinen ympäristö sekä sosiaaliset taidot. Myös erilaiset liikuntataidot, käsityöt ja vieraankielen oppiminen nousivat lasten OPS-työpajoissa sekä huoltajien nettikommentoinnissa esille.

Kangasalan kapungilta kokeilukoordinaattori Mari Järvenpää kertoo asiasta lisää:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>