Kotimainen hunaja on todellista lähiruokaa sekä terveellinen nautinto. Lisäksi mehiläiset tekevät merkittävää pölytystyötä.
Sastamalan Mouhijärvellä sijaitsevassa Pesosen Mehiläistarhoilla on hoidettu mehiläisiä jo kohta 40 vuotta. Tilalla on täällä hetkellä n.180 mehiläispesää. Tilan hunaja on Sastamalan Mouhijärven sekä Hämeenkyrön monipuolisilta mesilaitumilta kerättyä kukkaishunajaa. Pääsatokasvina on lempeäarominen metsävadelma, jonka lisäksi siihen tuo oman sävynsä erilaiset muut luonnonkasvit sekä mm.apilat. Näin ollen hunajan maku ja väri saattaa vaihdella vuosittain, kuten myös alkukesästä ja loppukesästä kerätyt hunajat voivat olla keskenään erilaisia.
Yrittäjä Minna Pesonen kertoo tarkemmin mm. Pesosen Mehiläistarhan historiasta sekä mihin kaikkeen hunaja taipuu: