Päivän haastattelu, Uutiset

Kintulammilta Orivedelle vievän ulkoilureitin suunnitelma valmis - lähes 33 km reitti vastaa pidemmän reitin tarpeeseen

Kintulammilta Orivedelle vievän ulkoilureitin suunnitelma valmis - lähes 33 km reitti vastaa pidemmän reitin tarpeeseen

Tampereen ja Oriveden alueille suunnitellun uuden ulkoilureitin suunnitelma väleille Kintulammi– Pukala–Orivesi on valmistunut. Suunnitelma on nähtävillä Tampereen verkkosivuilla 9.9.2021 saakka. Kintulammi–Pukala–Vähä Teerijärvi -reitti vastaa esiin tulleeseen pidemmän reitin tarpeeseen. Reitin pituus 32,8 kilometriä jakautuu puoliksi kaupunkien alueelle.

Reittiä voi käyttää yön yli retkeilyyn, mutta se mahdollistaa myös paikallisten asukkaiden ja kaupunkilaisten lyhyemmät luontoretket. Pääkäyttäjiksi on ajateltu kävelijät, mutta myös maastopyöräily on mahdollista. Reittiä käytetään pääasiassa kuivan maan aikaan. Käyttäjämääräksi arvioidaan 3500 henkilöä vuosittain.

Reitti yhdistää Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen, Pukalan virkistysmetsän ja Vähä-Teerijärven retkeilyreitin. Ulkoilureitti kulkee parkki- ja taukopaikkojen välillä pääosin metsässä. Linjauksen varrella on näyttäviä maisemia ja kiinnostavia luontokohteita.

Ulkoilureitin kustannuksiksi on arvioitu 180 000 euroa, mistä Tampereen osuus on kaksi kolmasosaa muun muassa asukasluvun pohjalta. Reitin rakentaminen on aikataulutettu vuosille 2022–23.

Ekokumppanit Oy:stä projektiasiantuntija Petri Mäkelä kertoo tarkemmin uuden reitin suunnitelmista:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>