Päivän haastattelu

Tampereen yliopiston ja VTT:n hankkeessa haetaan uusia sähköistämisratkaisuja työkoneisiin

Tampereen yliopiston ja VTT:n hankkeessa haetaan uusia sähköistämisratkaisuja työkoneisiin

Sandvik on yksi Tampereen yliopiston ja VTT:n hankkeessa mukana oleva yritys. Kuvassa Sandvikin tekoälyä hyödyntävä AutoMine-konseptikone, joka reitittää itse kulkunsa kaivostyömaalla. (Kuva: Sandvik)

Tampereen yliopistoon perustetaan Liikkuvien työkoneiden tutkimuskeskus, joka kokoaa yhteen alan tutkijat ja teollisuuden toimijat. Tutkimuskeskus on osa hanketta, jossa Tampereen yliopisto ja VTT:n tutkijat yhdessä suomalaisten työkonevalmistajien ja teknologiakumppaniensa kanssa kehittävät vaativiin olosuhteisiin sopivia sähköistysratkaisuja. Lisäksi tarkoitus on käynnistää suomalaisvetoisia EU-hankkeita, joiden keskiössä on kotimainen työkoneteollisuus.

Tampereen yliopiston professori Matti Vilkko kertoo aiheesta:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>