Päivän haastattelu, Uutiset

Vie vanhus ulos -kampanja haastaa tekemään hyvää

Vie vanhus ulos -kampanja haastaa tekemään hyvää

Kuva: Malin Gustafsson, Ikäinstituutti

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja haastaa läheiset, vapaaehtoiset ja hoitotyön ammattilaiset osallistumaan Vie vanhus ulos -kampanjaan 8.9.-8.10.2021. Kampanjan tavoitteena on edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää.

Yli 75-vuotiaista ihmisistä vajaa kolmasosa kokee suuria vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä. Koronarajoitukset ovat vähentäneet entisestään yli 80-vuotiaiden liikkumista. Säännöllisen ulkoilun esteitä ovat lisäksi liikkumiskyvyn ongelmat, kaatumisen pelko ja yksinäisyys.

Helpoin tapa osallistua Vie vanhus ulos -kampanjaan on ulkoilla oman läheisen kanssa ja ilmoittaa ulkoilukerrat tai kävelykilometrit vievanhusulos.fi-verkkosivulle. Sosiaalisessa mediassa voi jakaa ulkoilutarinoita aihetunnisteella #VieVanhusUlos.

Oman kunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta voi kysellä ulkoiluapua tarvitsevia iäkkäitä. Vievanhusulos.fi -verkkosivuilta löytyy monen kunnan ulkoilukoordinaattoreiden yhteystiedot. Paikallisista järjestöistä voi tiedustella ulkoiluystävätoiminnasta. Järjestöt ulkoillevat usein hoivakotien asukkaiden kanssa.

Ikäinstituutin suunnittelija Heli Starck kertoo kampanjasta lisää:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>