Uutiset

Hämeenlinnan ampumistapauksessa paikalla myös Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä

Hämeenlinnan ampumistapauksessa paikalla myös Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä

Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät joutuivat virkatehtävissään keskelle vakavaa vaaratilannetta Hämeenlinnassa viime perjantaina. Hämeenlinnan kaupunki kertoo tiedotteessa, että rutiininomainen työtehtävä kehittyi tilanteeksi, jossa käytettiin ampuma-aseita. osiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat toimineet tilanteessa ammatillisesti ja turvallisuusohjeiden mukaan.

Kyseessä on vakavin työntekijöiden kokema läheltä-piti -tilanne Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen historiassa. Työntekijöiden kriisiapu käynnistyi heti yöllä ja heille tarjotaan välitön ja tarvittaessa pitempikestoinen kriisiapu.

Hämeenlinnan kaupunki toteaa, että kaikki keinot tehtävissään väkivaltaa kohtaavien työntekijöiden suojaamiseksi ovat tarpeen. Viikonlopun tapahtumakulku tullaan selvittämään tarkasti, jotta työntekijöiden työturvallisuus voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Keskusrikospoliisi tiedotti jo aiemmin, että se tutkii Hämeenlinnassa Kettumäen kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon piha-alueella perjantaina 24.9. tapahtunutta aseenkäyttötilannetta. Tilanteessa loukkaantui kaksi henkilöä, joista toinen on poliisi. Keskusrikospoliisi esittää murhan yrityksestä epäiltyä miestä vangittavaksi. Syyttäjä selvittää poliisin virka-aseen käyttöä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>