Uutiset

Tampereen Valoviikot käyntiin 29.10. - uudet kokonaisuudet ovat Hämeenkadun uusi valaistus sekä Keskustorin ja Hämeenpuiston kortteleista löytyvä Valogalleria

Tampereen Valoviikot käyntiin 29.10. - uudet kokonaisuudet ovat Hämeenkadun uusi valaistus sekä Keskustorin ja Hämeenpuiston kortteleista löytyvä Valogalleria

Valoviikkojen aikana aiemmilta vuosilta tutut valokoristeet sekä uudet ja yllättävät valoteokset koristavat Tampereen kaupunkia 29.10.2021 lähtien. Valoja voi ihailla koko pimeän ajan aina 13.3.2022 asti. Valoviikkojen avajaisia vietetään perjantaina 29.10. kello 19 Koskipuistossa.

Tampereen Valoviikkojen uudet kokonaisuudet ovat Hämeenkadun uusi valaistus sekä Keskustorin ja Hämeenpuiston kortteleista löytyvä Valogalleria.

Hämeenkadun ylle valaisinpylväisiin asennetut 36 led-valoverhoa muodostuvat yhdessä Tammerkosken valaistuksen kanssa Tampereen keskustaan uudenlaisen valon akselin. Hämeenkadun valaistus ulottuu aina Rautatienkadulta Hämeenpuistoon saakka. Hämeensillalla valoverhoa ei ole, vaan sillalla valaistus on rauhoitettu perusvalaistukseen.

Valoviikkojen toinen kohokohta on Keskustorin ja Hämeenpuiston väliin sijoittuva Valogalleria. Kaupunkitilaan tuodut 15 valotaideteosta heijastetaan taloyhtiöiden julkisivuihin. Valtaosa teoksista on valittu Tampereen taidemuseon ja Tampereen kaupungin kokoelmista. Valogalleria juhlistaa Tampereen taidemuseon 90-vuotista historiaa.

Hämeenkadun lisäksi koristevalaistu alue keskustassa on lähes koko Keskustorin ympäristö. Aleksis Kiven kadulla Frenckellin aukion kohdalla pylväät saavat valaistuksen ja Keskusvirastotalon edustaa koristavat valoverhot. Valokruunut valaisevat Kuninkaankadulla. Tunnelmalliset valopallot ilahduttavat kulkijoita aina Tallipihalle asti. Valopalloja pääsee ihailemaan myös Näsinpuistossa Milavidan ympäristössä. Konsulinsaaressa jatkavat tutut hevoset laiduntamistaan. Kulttuuritalo Laikun ympäristöä valaistaan muun muassa valopalloilla.

Avajaisia vietetään perjantaina 29.10. kello 19-19.30
Valoviikkojen avajaisia juhlitaan perjantaina 29.10. kello 19.00-19.30 Koskipuistossa. Valoviikot avaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Musiikista vastaavat Lauri Mikkola ja Piia Pilz. Tilaisuuden juontavat Riku Suokas ja Johanna Tohni. Tapahtuma huipentuu Tanssivat vedet -suihkulähde-esitykseen, jossa valaistut vesisuihkut tanssivat Tammerkoskessa musiikin tahdissa. Esitykseen on yhdistetty myös pyroshow. Näyttävästä esityksestä pääsee parhaiten nauttimaan Koskipuistosta Tammerkosken itäpuolelta.

Tanssivat vedet -esitystä voi käydä ihastelemassa Koskipuiston rannalla 7.11. asti joka ilta kello 19.00, 20.00 ja 21.00. Esitykset ovat saman illan aikana samansisältöisiä, mutta eri päivinä esitystä voi ihailla eri musiikin tahdissa. Tämän vuoden teemana on musikaalimusiikki. Esitys kestää noin 10 minuuttia.

Valoviikot syttyvät 29.10. lähtien joka päivä hämärän laskeutuessa ja sammuvat arkipäivisin noin kello 23 ja viikonloppuisin noin kello 05.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>