Päivän haastattelu, Uutiset

Näin koronapassiin suhtaudutaan Pirkanmaalla - mm. osa ravintoloista ja keikkapaikoista näyttää vihreää valoa: "Keino turvata toimintamme"

Näin koronapassiin suhtaudutaan Pirkanmaalla - mm. osa ravintoloista ja keikkapaikoista näyttää vihreää valoa: "Keino turvata toimintamme"

Kuva: Sosiaali- ja terveysministeriö

Suomessa valmistellaan EU:n koronatodistuksen käyttöä myös koronapassina. Jos eduskunta hyväksyy koronapassia koskevan lakiesityksen, koronapassi voi tulla käyttöön 16.10.2021 alkaen.

Koronapassin käyttö olisi vaihtoehto alueellisille koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaisi sisäänpääsyn erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia ei olisi pakko käyttää. Koronarajoitusten kohteina olevat toimijat voisivat ottaa koronapassin käyttöön vapaaehtoisesti.

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

Pirkanmaata koronapassi ei tällä hetkellä kosketa, sillä alueella ei tällä hetkellä ole kokoontumis- tai ravintolarajoituksia voimassa.

SUN Radio tavoitti Pirkanmaalta useita eri toiminnanharjoittajia kertomaan näkemyksensä koronapassista sekä sen, että ovatko he pohtineet koronapassin mahdollista käyttöön ottoa, jos uusia rajoituksia Pirkanmaalle vielä tulee. SUN Radio tavoitti lisäksi myös useita eri toimijoita, jotka eivät halunneet kommentoida asiaa.

Valkeakosken kaupunginteatterin teatterijohtaja Minna Kangas:

 

Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo:

 

Tampereen Kulttuurikamari Oy:n ohjelmapäällikkö Janne Laurila:

 

Sasor Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Sari Sorri:

 

Ikaalinen Spa Oy:n toimitusjohtaja Eero Aho:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>