Uutiset

Helena Hiilivirta Pirkanmaan rahaston hoitokunnan puheenjohtajaksi 

Helena Hiilivirta Pirkanmaan rahaston hoitokunnan puheenjohtajaksi 

Helena Hiilivirta on toiminut aiemmin myös Tampere Filharmonian intendenttinä (Kuva: Antero Tenhunen)

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston hoitokunta on valinnut puheenjohtajat toimintakaudelle 2021–2022. Puheenjohtajaksi valittiin diplomisellisti, hum. kand. Helena Hiilivirta Tampereelta ja varapuheenjohtajaksi rehtori Jari Andersson Sastamalasta.

Hiilivirta on ollut Pirkanmaan rahaston hoitokunnan jäsen vuodesta 2018. Hän on aiemmin toiminut Kulttuurirahaston säätiön hallituksessa 2005–2014 ja hallintoneuvostossa 2014–2020.

Andersson on ollut Pirkanmaan rahaston hoitokunnan jäsen vuodesta 2015.

Hoitokunnan uusina jäseninä aloittivat toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko Hämeenkyröstä sekä valokuvataiteilija, toiminnanjohtaja Terhi Asumaniemi, teatterinjohtaja Panu Raipia ja dekaani Tapio Visakorpi, kukin Tampereelta.

Edelliseltä kaudelta hoitokunnassa jatkavat dosentti Katariina Mustakallio, päätoimittaja Matti Posio, professori emerita Ulla Ruotsalainen, johtaja Pauli Sivonen ja Keskusrahaston edustajana asiamies Ralf Sunell.

Hoitokunta arvioi apurahahakemukset yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja tekee niistä jakoesityksen Suomen Kulttuurirahaston hallitukselle, joka päättää apurahoista. Hoitokunta valitsee myös Pirkanmaan rahaston vuosittaisen palkinnonsaajan. Lisäksi hoitokunta suunnittelee, ohjaa ja koordinoi rahaston omaa kulttuuritoimintaa.

Hoitokunnan jäsenten toimikausi on kolmivuotinen, ja jäsenenä voi toimia kolme peräkkäistä kautta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>