Uutiset

Työllisyystilanne paranee yhä Pirkanmaalla

Työllisyystilanne paranee yhä Pirkanmaalla

Pirkanmaan työttömyysaste oli syyskuussa 9,3 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes 24 prosenttia ja lomautettujen määrä peräti noin 70 prosenttia edellisvuoden syyskuuhun verrattuna. Pirkanmaalla oli syyskuussa yhteensä 22 987 työtöntä työnhakijaa.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-palveluihin edelleen runsaasti, lähes 12 300 kappaletta.

Pirkanmaan kunnista suurimmat muutokset syyskuussa tapahtuivat Sastamalassa ja Vesilahdella, joissa työttömien työnhakijoiden määrä laski 38 prosenttia edellisvuodesta. Kolmanneksi eniten laskua oli Nokialla 36 prosenttia. Tampereella työttömyys laski 21 prosenttia.

Yli puolet pirkanmaalaisista työttömistä on toisen asteen koulutuksen saaneita. Korkeasti koulutettuja oli 23 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus- ja valmistustyössä sekä erityisasiantuntijoiden työssä.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin syyskuussa yhteensä 12 227 kappaletta, määrä on lähes elokuun ennätyslukemissa. Eniten eli 39 prosenttia uusista paikoista oli rakennus-, korjaus- ja valmistelutyössä, palvelu- ja myyntityössä niistä oli 19 prosenttia.

Koko Suomessa työttömyysaste oli syyskuussa 10,1 prosenttia. Työttömänä oli yhteensä 265 314 henkilöä, joista lomautettuina 21 065 henkilöä.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta syyskuun työllisyyskatsauksesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>