Uutiset

Hämeenkyrön kansalaisopiston järjestämislupa siirtyy Saskylle - kunta korottaa peruspääomaansa Saskyssa

Hämeenkyrön kansalaisopiston järjestämislupa siirtyy Saskylle - kunta korottaa peruspääomaansa Saskyssa

Hämeenkyrön kunnan kunnanvaltuusto päätti maanantaina 1. marraskuuta kokouksessaan, että kunta hakee kansalaisopiston järjestämisluvan peruuttamista opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Päätöksen ehtona on, että järjestämislupa myönnetään SASKY koulutuskuntayhtymälle. Samassa kokouksessa valtuusto hyväksyi myös 1,5 miljoonan euron korotuksen Saskyn peruspääomaan. Korotus kohdentuu Saskyn Osaran maaseutuopetusyksikön oppimisympäristöjen kehittämiseen.

Kansalaisopiston järjestämisluvan siirtoa käsiteltiin Hämeenkyrön kunnan sivistyslautakunnan kokouksessa 7.10.2021, jolloin tehtiin päätös esittää siirtoa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle. Asiaa on käsitelty aiemmin mm. kunnanhallituksessa ja tehty selvitystyötä tarkemmilla neuvotteluilla Saskyn ja Hämeenkyrön kunnan välillä. Tärkeänä perusteena järjestämisluvan siirron hakemisessa on ollut se, että Hämeenkyrön kunta on yksi Saskyn jäsenkunnista ja se pystyy jatkossakin vaikuttamaan yhtymän toimintaan ja päätöksentekoon. Lisäksi Saskylla on Hämeenkyrössä kiinteistöjä, joiden käyttämistä opiston tarpeisiin voidaan neuvotella. Tavoitteeksi toiminnan aloittamisajankohdaksi uusilla järjestelyillä on asetettu 1.8.2022.

Hämeenkyrön kunnanvaltuusto hyväksyi 1.11. kokouksessaan myös Saskyn peruspääoman korottamisen 1.500.000 eurolla edellyttäen, että korotus kohdentuu Saskyn Osaran maaseutuopetusyksikön investointeihin siten,​ että peruspääomakorotus on 50 % kokonaisinvestoinneista. Korotus suoritetaan vuosien 2021-2023 aikana. Neuvotteluja Osaran maaseutuopetusyksikön kiinteistökannan peruskorjaamisesta / uudisrakentamisesta on käyty Hämeenkyrön kunnan ja Saskyn välillä aktiivisesti vuodesta 2018 lähtien.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>