Uutiset

Coca-Colan joulurekka saapuu Nokialle joulukuussa

today15.11.2021

Background
share close
Kuva: Pasi Salminen

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Cola Joulurekka palaa koronatauolta ja vierailee Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla ennen joulua. Itäisen ja läntisen Suomen kaupunkeja yhdistävä kiertue nähdään tiistaina 14.12. klo 16–20 Nokialla Rautatieaseman pysäköintialueella. Nokia, joka edellisen joulurekkakiertueen vierailua koskevassa yleisöäänestyksessä sai runsaasti ääniä, liittyy näin yli 300 muun kaupungin joukkoon, joissa Joulurekka on vieraillut ympäri maailmaa.

Coca-Colan joulumainoksista jo 90-luvulta tuttu punainen Joulurekka tuo 8.–20.12. iloisen joulutapahtuman Nokialle ja seitsemälle muulle suomalaiselle paikkakunnalle. Muut paikkakunnat julkistetaan 16.11.

Coca-Cola Joulurekka on reilun 20 vuoden aikana vieraillut yli 300 kaupungissa ympäri maailmaa. Suomessa Joulurekka on aiemmin käynyt 19 paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tuurissa, Tampereella, Turussa, Järvenpäässä, Lahdessa, Vantaalla, Kouvolassa, Joensuussa, Tuurissa, Seinäjoella, Kirkkonummella, Äänekoskella, Forssassa ja Maarianhaminassa.

Tapahtumiin odotetaan taas kymmeniä tuhansia
Vuonna 2020 Joulurekkakiertue jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia. Sitä edeltävänä vuonna suomalaiset saivat äänestämällä päättää yhden rekan pysähdyspaikoista, ja Forssa selviytyi äänestyksen voittajaksi. Tänä vuonna Joulurekka päätettiin viedä myös Nokialle, joka sai äänestyksessä runsaasti ääniä.

Joulurekan Suomen-kiertueen tapahtumiin on osallistunut aiempina vuosina kaikkiaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Edellisvuosien mukaan on todennäköistä, että kävijämäärät ovat suuria, ja kävijöiden onkin hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää henkilöauto muualle.

Tiesitkö tämän Coca-Cola Joulurekasta?

  • Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla. Tänäkin vuonna joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
  • Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan Coca-Cola Joulurekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.
  • Suomen-tapahtumassa voi otattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa. Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia.
  • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka. Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.
  • Vuonna 2018 Joulurekka pysähtyi ensimmäisen kerran Napapiirillä ja tapasi suomalaisen Joulupukin.
  • Vuonna 2019 punainen Joulurekka matkusti ensimmäisen kerran risteilyaluksella, kun se kuljetettiin Viking Linen punaisella risteilyaluksella Turusta Ahvenanmaalle Maarianhaminaan.
  • Joulurekan kyljessä hymyilee Coca-Cola Joulupukki, jonka syntytarina liittyy Suomeen. Hahmon piirsi 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.
  • Coca-Cola Joulupukki on vaikuttanut käsitykseemme Joulupukin ulkonäöstä kaikkialla maailmassa. Sundblom kuvasi joulupukin lämminhenkisenä, punaposkisena ja punanuttuisena hahmona aiemman tunnetun pelottavan ja synkän hahmon sijaan.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%