Uutiset

Tullikamarin ja Pakkahuoneen perusparannus alkaa 2023

Tullikamarin ja Pakkahuoneen perusparannus alkaa 2023

Kuva: tullikamari.netAsemakaavalla suojellut Tampereen Tullikamari ja Pakkahuone aiotaan perusparantaa. Hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi sivistys- ja kulttuurilautakunnassa eilen.

Muun muassa rakennuksen julkisivut vaativat kunnostusta, kun taas tekniset järjestelmät ovat kokonaisuudessaan uusimisen tarpeessa.

Tullikamarin perusparannuksen hankkeelle on varattu talonrakennuksen investointiohjelmassa määrärahaa vuosille 2021 - 2024 yhteensä 9,53 miljoonaa euroa. Hankesuunnitelman kustannusarvio on noussut rakentamisen kustannusten kasvun myötä 10,8 miljoonaan euroon.

Rakennustyöt ajoitetaan Tullikamarin aukion uudistamisen ja siihen liittyvän uudisrakentamisen kanssa. Rakennustyöt on arvioitu alkaviksi vuoden 2023 tammikuussa ja niiden on määrä valmistua kesällä 2024.

Käyttöönotto olisi elokuussa 2024.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>