Päivän haastattelu

Ministeriö vaatii Ruotsia palauttamaan Pälkäneen kirkkomaalta 1800-luvulla ryövättyjä pääkalloja takaisin Suomeen

Ministeriö vaatii Ruotsia palauttamaan Pälkäneen kirkkomaalta 1800-luvulla ryövättyjä pääkalloja takaisin Suomeen

Ruotsin lääketieteellisellä yliopistolla eli Karoliinisella instituutilla on hallussaan Pälkäneen kirkkomaalta vuonna 1873 ryövättyjä pääkalloja, joita käytettiin Ruotsissa rotututkimukseen. Pitkä taistelu pääkallojen ja luiden palauttamiseksi on viimein edennyt merkittävästi, kun opetus- ja kulttuuriministeriössä viimeistellään luovutuspyyntöä suomalaisjäännösten saamiseksi takaisin Suomeen. Hallitusneuvos Joni Hiitola opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoi SUN Radion haastattelussa missä jutussa mennään tällä hetkellä ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>