Uutiset

Kananmunia autoihin, kiviä talojen ikkunoihin ja muovikuula-aseilla ammuttu asukkaita - Ylöjärvellä alaikäisten tekemät vahingontekorikokset huolestuttavat

Kananmunia autoihin, kiviä talojen ikkunoihin ja muovikuula-aseilla ammuttu asukkaita - Ylöjärvellä alaikäisten tekemät vahingontekorikokset huolestuttavat

Ylöjärvellä on kirjattu vajaan kolmen kuukauden aikana 13 rikosilmoitusta vahingontekorikoksista, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Osa vahingontekorikoksista täyttää myön muiden rikosten tunnusmerkistöjä. Teoista epäillään alueella asuvia alaikäisiä poikia.

Sisä-Suomen poliisilaitoksessa Nokian poliisiaseman tutkinnassa on seurattu huolestuneena syksyn aikana Ylöjärvellä tapahtuneita alaikäisten tekemiä rikoksia. Autoja ja asuntoja on sotkettu kananmunia heittelemällä Asuntilan, Metsäkylän ja Soppeenmäen alueella ja kohteeksi ovat valikoituneet omakotitalot sekä rivitaloasunnot. Alaikäiset tekijät ovat tämän lisäksi soitelleet asuntojen ovikelloja sekä rikkoneet asuttujen asuinrakennusten ikkunoita kiviä heittelemällä. Tämän lisäksi useat alueiden asukkaat ovat ilmoittaneet joutuneensa muovikuula-aseilla ammuttujen muovikuulien kohteeksi. Vakavia henkilövahinkoja ei ole poliisin tietoon tullut.

Poliisi on tavoittanut muutamia tekijöitä, jotka ovat olleet tekohetkellä alle 15-vuotiaita. Näiden tekijöiden osalta poliisi on tehnyt lastensuojeluilmoitukset ja sosiaaliviranomainen jatkaa osaltaan asian selvittelyä.

Poliisi haluaa muistuttaa, että vahingonkorvausvastuun syntymiselle ei ole Suomessa asetettu minkäänlaista ikärajaa.

Alaikäisten lasten huoltajien tulisi muistaa muovikuula-aseita lapsilleen ostaessaan, että ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on järjestyslaissa kielletty.

Poliisi toivoo, että lapsiperheissä käytäisiin keskustelua edellä mainituista asioista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>