Koronavirus, Uutiset

Aluehallintovirasto valmistelee asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista

Aluehallintovirasto valmistelee asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella tartuntatautilain pykälä 58 d:n mukaisella päätöksellä.

Uusi määräys tulee voimaan maanantaina 13.12.2021. Päätös asiasta annetaan kuluvan viikon aikana, ja aluehallintovirasto tiedottaa asiasta uudelleen päätöksen jälkeen. Päätös tehdään Pirkanmaan heikentyneen koronaepidemiatilanteen johdosta.

Määräyksen edellyttämien toimenpiteiden vaihtoehtona tiloista vastaava toimija voi edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistujilta koronapassia.

Määräys ei vaikuta aluehallintoviraston aiempaan, kokoontumisrajoituksia koskevaan päätökseen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Määräys koskee laajasti erilaisten tilojen käyttöä
Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja (esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit). Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>