Uutiset

Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuma palaa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi Tervasaaren tehtaan pihaan

Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuma palaa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi Tervasaaren tehtaan pihaan

Yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista, Valkeakoskella järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma, viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhlaansa ja nelipäiväinen festivaali palaa juhlavuodeksi perinteiseen tapahtumapaikkaansa UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen.

– Tämä on tunteikas paluu. On upeaa päästä juhlistamaan Työväen Musiikkitapahtuman pitkää taivalta tehtaan piippujen alle, jossa festivaalimme koti on ollut jo kymmenen kertaa, kertoo toiminnanjohtaja Marianne Haapoja Valmun tiedotteessa.

Juhlavuosi käynnistyy jo alkuvuodesta 2022 erilaisten pienempien konserttien ja tapahtumien muodossa. Juhlavuonna muistellaan menneitä, mutta katse on suunnattu tulevaisuuteen. Heinäkuun lopulla vietettävän festivaalin ohjelma yhdistää vanhaa työväenperinnettä ja ajankohtaisia esiintyjiä, nostaa marginaalit valokeilaan ja innostaa yleisöäkin osallistumaan. Luvassa on myös paljon varta vasten tapahtumaan tuotettua erikoisohjelmaa, kuten tarinallinen konsertti amerikansuomalaisten naisten lauluista ja elämästä.

Festivaalin yhteydessä julkaistaan Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma 50 vuotta -juhlakirja, joka kokoaa yksiin kansiin musiikkitapahtuman monimuotoisen historian henkilöhaastatteluiden, arkistotiedon ja valokuvien kera. Kirja antaa äänen yleisölle, tekijöille, esiintyjille sekä tapahtuman uskollisille talkoolaisille. Lisäksi Työväen Musiikkitapahtuman juhlanäyttely aukeaa Myllysaaren museossa.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestään Valkeakoskella 27.-31. heinäkuuta ja festivaalin ennakkoliput tulivat myyntiin tänään maanantaina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>