Uutiset

AirBaltic avaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalta kuusi suoraa reittiä Euroopan kaupunkeihin

AirBaltic avaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalta kuusi suoraa reittiä Euroopan kaupunkeihin

AirBaltic perustaa Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen base-kentän eli kotikentän, jonne se alkuvaiheessa sijoittaa yhden lentokoneen. Koneella lennetään keväästä 2022 alkaen kuutta eri suoraa reittiä Tampereelta muihin Euroopan kaupunkeihin.

Toukokuusta alkaen airBaltic lentää Tampereelta kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon sekä kahdesti viikossa Málagaan ja Rodokselle.

– Tämä on iso asia alueellemme, ja toivotammekin airBalticin ilolla tervetulleeksi Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudulla on nyt kaivattu pikatie muualle Eurooppaan ja maailmalle. Uudet, suorat yhteydet helpottavat sekä yritysten kansainvälistymistä, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, innovointia, matkailua että koko seudun elinvoiman kasvattamista entisestään. Tampereen seudun lisäksi uudet reitit palvelevat myös muun sisäisen Suomen tarpeita, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Lentoliikennettä on kehitetty Tampereen kaupunkiseudulla vuosien ajan, ja vuodesta 2015 alkaen Business Tampereen saavutettavuuden kehitysohjelmassa. Pitkäjänteinen yhteistyö suorien lentoyhteyksien saamiseksi Eurooppaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on tuottanut tulosta. AirBaltic on ensimmäinen kansainvälinen reittilentoyhtiö, joka perustaa kotikentän Suomessa muualle kuin Helsinkiin.

AirBaltic on jo aiemmin lentänyt Tampere-Pirkkalasta Riikaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>