Mainos
Mainos

Näin löydät halvimman sähkösopimuksen

Näin löydät halvimman sähkösopimuksen

 

Sähkösopimusta uusittaessa täytyy pitää mielessä, millainen sopimus tällä hetkellä on voimassa, voidaanko se vaihtaa helposti uuteen ja onko sähkö esimerkiksi vihreää energiaa. Nämä olivat vain muutamia seikkoja. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät asiat, joiden avulla löydät itsellesi parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

Valitse sähkösopimus sen perusteella paljonko sähköä käytät

Sähkösopimusta valittaessa on tärkeintä ottaa huomioon, kuinka paljon sähköä käytät. Tämä määrittää hinnan, jonka maksat sähköstäsi. Esimerkiksi jos käytät vain vähän sähköä, kannattaa valita kuukausimaksuton sähkösopimus. Vaikka tällaisessa sähkösopimuksessa sähköenergian hinta on tyypillisesti kalliimpi, tulee se halvemmaksi, kun kuukausimaksua ei tarvitse maksaa.

Jos sähkön tarpeesi on kausittaista voi olla hyvä idea valita aikatariffi sähkösopimus, jolloin varaavat laitteet voivat lämmittää yöllä, kun sähkön hinta on alhaisempaa, ja esimerkiksi lämminvesivaraajan vettä voidaan käyttää päiväsaikaan. Varaajien käyttö päiväsähköllä tulee nopeasti kalliiksi.

Määräaikaiset ja toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset

Toinen huomioon otettava asia on sopimustyyppi. Sopimuksia on kahta päätyyppiä: Toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia. Toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella tarkoitetaan sopimusta, jolla ei ole päättymispäivää. Tämä tarkoittaa, että voit vaihtaa uuteen sopimukseen milloin tahansa ilman seuraamuksia.

Määräaikainen sopimus on sopimus, jolla on päättymispäivä. Jos päätät vaihtaa uuteen sopimukseen ennen määräaikaisuuden päättymistä, saatat joutua maksamaan jonkinlaisen korvauksen ennenaikaisesta katkaisemista.

Yleensä sähköyhtiöt pyrkivät saamaan asiakkaita koukkuun määräaikaisiin sopimuksiin tarjoamalla näennäisesti paremman hinnan kuin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Toistaiseksi voimassa olevan sopimus on kuitenkin suositeltavampaa juuri siksi, että voit kilpailuttaa sen koska tahansa, esimerkiksi HelppoHinta.fi:n kautta.

Paras sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla

Sähkösopimusta ei kannata valita sokkona, vaan sähköyhtiöitä voi vertailla tekemällä sähkösopimuksen kilpailutuksen.

Erinomainen palvelu sähkön kilpailuttamiseen on HelppoHinnan sähkösopimuksen kilpailutus. HelppoHinta etsii sinulle parhaan sähkösopimuksen vain muutamassa minuutissa! Voit vertailla erilaisia määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia suoraan muutamalla napin painalluksella.

Palvelun käyttäminen on myös täysin turvallista, sillä teet sähkösopimuksen suoraan luotettavan sähköyhtiön, et HelppoHinnan kanssa. Tietoja tullaan käsittelemään täysin luottamuksellisesti.

Kuinka usein sähkösopimus voidaan kilpailuttaa?

Jos kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, voit käytännössä kilpailuttaa sähkösopimuksen niin usein kuin mahdollista. Näin kannattaa tasaisin väliajoin tehdäkin pitääksesi huoli siitä, että pysyt kiinni mahdollisimman edullisessa sopimuksessa.

Tämä on yksi syy, minkä takia kannattaa solmia joustava sähkösopimus. Jos kyseessä on määräaikainen sähkösopimus, et välttämättä saa aina parasta tarjousta sähkön hinnasta. Harvoin määräaikaiset sopimukset ovat muutoinkaan paljon sen edullisempia kuin toistaiseksi voimassa olevat.

Parhaat sähkösopimukset ovat sellaisia, joissa on selkeät ehdot

Saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta on tärkeää varmistaa, että sähkösopimuksessa on kaikki tarvittavat tiedot siitä, mitä se sisältää. Suomessakin on viime vuosien aikana toiminut muutamia sähköyhtiöitä, joiden kyseenalaista toimintaa on puitu mediassa asti.

Kannattaa muun muassa muistaa ottaa huomioon perusmaksut, joiden suuruus vaihtelee toimittajakohtaisesti. Pienellä kulutuksella suuri perusmaksu voi tehdä kWh-hinnaltaan halvasta sähköstä kallista. Toisella toimittajalla taas saattaa olla suurempi hinta/kWh, mutta perusmaksua ei välttämättä peritä lainkaan.

Jos ehdot eivät ole selvät, ota yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan ennen sopimuksen tekemistä.

Onko sähkösopimuksen kilpailuttaminen maksutonta?

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen HelppoHinnan avulla on täysin maksutonta ja turvallista! Sähköt eivät tule edes katkeamaan hetkeksi, vaan ainoa asia mikä muuttuu, on se, miltä sähköyhtiöltä laskut jatkossa tulevat.

Voit vaikka merkitä kalenteriisi kuun ensimmäisen päivän sähkösopimuksen kilpailutuspäiväksi. Näin muistat käyttää pari minuuttia aikaa vaikkapa kahvipaussin ohessa sähkön hinnan tarkasteluun varmistaaksesi, että sähkö tulee aina edullisimmalta toimittajalta.

Mainos

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>