Uutiset

Energiateollisuus: Paperiliiton lakko uhkaisi lämpöjärjestelmiä useissa kaupungissa

Energiateollisuus: Paperiliiton lakko uhkaisi lämpöjärjestelmiä useissa kaupungissa

Paperiliiton työtaistelutoimenpiteet UPM:n tehtailla ulottuisivat myös kaukolämmön tuotantoon, sanoo Energiateollisuus ry. Raumalla, Valkeakoskella, Jämsässä, Kouvolassa ja Lappeenrannassa paikalliset energiayhtiöt ostavat lämpöä UPM:n tehtailta, joita on jo alettu ajaa alas vuodenvaihteessa alkavaa lakkoa silmällä pitäen.

Lämpö joudutaan lakon aikana tuottamaan vara- ja huippulaitoksilla. Ne on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön. Vara- ja huippulaitokset voivat vikaantua eikä niille ole enää muita varajärjestelmiä. Pitkittyessään lakko aiheuttaisi merkittävän riskin sille, että kaupunkien lämpöhuolto vaarantuu. Samalla lämmityksen päästöt kasvavat, sillä varajärjestelmät toimivat öljyllä ja maakaasulla. Yleensä niitä ei jouduta käyttämään kuin kireimpien pakkasten aikana.

-Paperiliitto on aiemmin pyrkinyt toimimaan vastuullisemmin ja rajannut lakon ulkopuolelle yhteiskunnan kannalta välttämättömät toiminnot, kuten voimalaitokset. Lämmitys kuuluu ehdottomasti yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimintoihin, erityisesti keskellä kylmää pakkastalvea, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä tiedotteessa.

Paperiliitto, Ammattiliitto Pro ja Sähköliitto ovat ilmoittaneet UPM:ää koskevista työnseisauksista, jotka ovat alkamassa viikonloppuna vuoden vaihduttua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>