Uutiset

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus palautti Ylisen kuntoutuskeskuksen myynnin uudelleen valmisteltavaksi

today24.1.2022

Background
share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina palauttaa Ylöjärvellä sijaitsevan Ylisen kuntoutuskeskuksen myynnin uudelleen valmisteltavaksi. Hallitukselle oli valmisteltu kokonaisuuden myynti yksityishenkilöille 80 000 euron hintaan.

Laajuudeltaan 19 hehtaarin kokoinen alue ja osittain varsin huonokuntoinen kiinteistökokonaisuus on ollut tyhjillään ja julkisessa myynnissä vuodesta 2015 alkaen, kun kehitysvammapalveluille rakennettiin uudet tilat Nokian Pitkäniemeen.

Rakennusten purkukustannusten on arvioitu olevan vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Myös alueen nykyinen kaava on vähentänyt kokonaisuuden ostohalukkuutta.

Kohteen vuosittaiset ylläpitokustannukset sairaanhoitopiirille ovat yli 100 000 euroa, vaikka kohde on ollut vuosia pääosin kylmillään. Kohteessa on ollut jatkuvaa ilkivaltaa, mikä on lisännyt sairaanhoitopiirin ylläpitokustannuksia.

Hallitus voi myydä sairaanhoitopiirin kiinteää omaisuutta vain 100 000 euroon asti.

Coxan ja Sydänsairaalan tontit myydään yhtiöille
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantain kokouksessaan myös esittää valtuustolle, että valtuusto myisi Tekonivelsairaala Coxalle sen käyttämän määräalan Tays Keskussairaalan alueen tontista 1,3 miljoonalla eurolla ja vastaavasti Tays Sydänsairaalalle sen käyttämän määräalan 1,3 miljoonalla eurolla.

Maanmyynti on osa sairaanhoitopiirin valtuuston päättämää alijäämän kattamissuunnitelmaa.

Asiakasmaksuihin indeksikorotukset
Pääosa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palveluista perittävistä asiakasmaksuista nousee indeksitarkistuksen perusteella 1.2.2022 alkaen. Kansaneläkeindeksillä tarkistettuihin euromääriin tulee noin 1,36 prosentin korotus ja työeläkeindeksillä tarkistettuihin euromääriin noin 1,78 prosentin korotus. Asiakasmaksujen enimmäismäärät sekä maksukaton euromäärä nousevat hieman.

Tulosidonnaisia maksuja koskevia vähimmäiskäyttövaroja sekä kotihoidon maksujen tulorajoja puolestaan nostetaan, mikä alentaa joitakin maksuja.

Vuoden 2022 alusta terveydenhuollon maksukattoon lasketaan mukaan aiempaa enemmän maksuja, muun muassa suun terveydenhuollon maksut ja tilapäisen kotisairaanhoidon maksut. Kalenterivuotuisen maksukaton euromäärä on 692 euroa. Kun maksukatto ylittyy, maksukattoon sisältyvät palvelut ovat asiakkaalle pääsääntöisesti maksuttomia kalenterivuoden loppuun saakka.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%