Uutiset

Tampereen kaupunkiseutu kasvoi viime vuonna 5088 asukkaalla - Pirkkalassa yli kahden prosentin kasvuvauhti, luonnollinen väestönlisäys suurta Ylöjärvellä

Tampereen kaupunkiseutu kasvoi viime vuonna 5088 asukkaalla - Pirkkalassa yli kahden prosentin kasvuvauhti, luonnollinen väestönlisäys suurta Ylöjärvellä

Tampereen kaupunkiseudun väestönkasvu oli vuonna 2021 Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 5088 asukasta (1,28 %). Seudun jokainen kunta sai muuttovoittoa maan sisäisessä muuttoliikkeessä.

Tampereen kaupunkiseutu kasvoi vuonna 2021 vahvemmin kuin vuonna 2020. Ennakkotietojen mukainen 5088 asukkaan lisäys on ennätyksellinen, koska 2000-luvulla yli 5000 asukasmäärän lisäystä ei ole tapahtunut kuntaliitoksista johtuvia poikkeamia lukuun ottamatta.

Erityisesti kehyskunnat ovat kasvaneet enemmän kuin vuonna 2020, joskin myös Tampereella kasvu on ollut hieman edellisvuotta suurempaa. Ennakkotietojen mukaan vuoden 2021 väestönkasvusta seudulla noin 65 % on sijoittunut Tampereelle ja 35 % kehyskuntiin. Suhteellisesti eniten väkiluku on kasvanut Pirkkalassa (2,04 %) ja Vesilahdella (1,60 %).

Tampereen seudun väestönkasvu on perustunut vuonna 2021 suurimmaksi osaksi (63 %) maan sisäisessä muuttoliikkeessä saatuun muuttovoittoon, joka on ollut suurin väestön määrää kasvattava tekijä sekä Tampereella että kehyskunnissa. Kaikki seudun kunnat saivat muuttovoittoa maan sisäisessä muuttoliikkeessä vuonna 2021. Myös muuten väestötappiota saaneella Orivedellä maan sisäinen muuttoliike on ollut positiivista (+17 asukasta).

Toiseksi suurin osatekijä seudun kasvussa on maahanmuutosta saatava muuttovoitto. Maahanmuutto keskittyy seudun sisällä Tampereelle. Luonnollisen väestönlisäyksen rooli on ennakkotietojen mukaan vuonna 2021 ollut suuri erityisesti Ylöjärvellä.

-Luonnollisen väestönlisäyksen osatekijä selittää Ylöjärvellä 75 % (+132 asukasta) kunnan väestönkasvusta vuonna 2021. Myös Lempäälässä ja Pirkkalassa luonnollisen väestönlisäyksen rooli väestönkasvussa on muuta seutua merkittävämpi, kertoo paikkatietoasiantuntija Jussi Välimäki tiedotteessa.

Neljän suurimman kaupunkiseudun vertailussa Tampereen kaupunkiseudun suhteellinen väestönkasvu (1,28 %) oli vuonna 2021 muita seutuja suurempaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>