Uutiset

Tammerkosken valaistus Vuoden valaistuskohde 2021

Tammerkosken valaistus Vuoden valaistuskohde 2021

Tammerkosken maisemavalaistus on palkittu Vuoden ulkovalaistuskohteena 2021. Tampereen keskustan ainutlaatuiseen koski- ja tehdasmiljööseen suunniteltu, muunneltava valaistus kattaa ydinkeskustan halkovan kosken varren Näsijärveltä Pyhäjärvelle. Vuoden valaistuskohde -kilpailu on Suomen merkittävin valaistusalan kilpailu ja tunnustus.

Tampereen kaupungin tilaama Tammerkosken valaistus valmistui kokonaisuudessaan 2020 ja kattaa yli kilometrin pituisen kosken juoksun Vuolteensillalta Neulapadolle saakka. Valaistuun kokonaisuuteen kuuluvat kosken muurit ja uoma, keskiosan voimalaitos ja putous, kosken varren julkisivut mm. Finlaysonin ja Tampellan alueella sekä sillat.

Vuoden valaistuskohde 2021 -kilpailun tuomaristo antaa kiitosta pitkäjänteiselle ja huolelliselle suunnittelulle sekä vahvalle valaistusosaamiselle, jolla kaupunkiin on luotu yhtenäinen maisema ja ainutlaatuiset näkymät pitkin koskireittiä. Tampereen kaupungin kumppaneina valaistuksen suunnittelusta ovat vastanneet A-Insinööreihin kuuluva LiCon-AT:n sekä WhiteNight Lightningin sähkö- ja valaistussuunnittelijat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>