Ruokaomavaraisuus puhuttaa suomalaisia. Puutarhaviljelyn rinnalla osa ruokaomavaraisuutta voi olla villivihannesten käyttäminen ravintona systemaattisesti. Kevään 2022 aikana Suomeen perustetaan Villikasviyhdistys, jonka päämissio on saada ikiaikainen, Lönnrotin ja Rautavaarankin edistämä villivihannesosaaminen uudeksi kansalaistaidoksi uimataidon tapaan.
Suomen pihapiirit ja luonto ovat täynnä hyödyntämätöntä ruokareserviä. Esimerkiksi nokkonen, vuohenputki, maitohorsma, kuusenkerkkä ja voikukka ovat helposti hyödynnettävissä ruoaksi. Villikasvien käytön lisäämiseksi on juuri nyt perusteilla Villikasviyhdistys. Yhdistys tulee edistämään villikasvien käyttöä erityisesti ruokana, ruokajalosteissa, eläinten lisäravinteissa ja itsehoidon osana kuten saunan yhteydessä.
Tulevan yhdistyksen toiminnanjohtaja Jouko Kivimetsä kertoo aiheesta lisää (toimittajana Päivi Lepistö):