Uutiset

Laaja lakko uhkaa perjantaina Taysia - suojelutyö ei kattaisi edes päivystystä kokonaan

Laaja lakko uhkaa perjantaina Taysia - suojelutyö ei kattaisi edes päivystystä kokonaan

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet muun muassa Taysia koskevasta lakosta perjantaina 1.4.2022 klo 6 alkaen. Lakkoilmoituksessa on luvattu turvata suojelutyötä päivystykseen ja välttämättömän kiireellisen hoidon turvaamiseen, kuten esimerkiksi tehohoitoon sekä syövän tutkimiseen ja hoitoon.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan tähänastisissa neuvotteluissa käsitykset suojelutyövoiman määrästä ovat vielä hyvin kaukana toisistaan. Näyttää ilmeiseltä, että edes aivan välttämätöntä päivystyshoitoa ei pystyttäisi kaikin osin Taysissa turvaamaan.

Myös meneillään olevien hoitojen jatkuminen vuodeosastoilla on edelleen uhattuna, ellei suojelutyön määrään saada olennaista korjausta. Järjestöjen nykyiset suojelutyölinjaukset tarkoittaisivat jopa satojen potilaiden jäämistä Taysin toimipisteiden osastoilla vaille hoitoa.

Tays tiedottaa tarkemmin lakon aikaisesta hoidosta, kun suojelutyön tilanne selkiytyy.

Lakon vaikutuksista Taysin toimintaan tiedotetaan verkossa sivulla tays.fi/lakko

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>