Uutiset

Kunta-alan työkiistassa ei päästy sopuun - hoitajien lakko alkaa perjantaina myös Pirkanmaalla

Kunta-alan työkiistassa ei päästy sopuun - hoitajien lakko alkaa perjantaina myös Pirkanmaalla

JHL, Jyty, JUKO, Tehy ja SuPer hylkäsivät tänään valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen.  Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT olisi hyväksynyt sovintoehdotuksen. Sovun syntyminen olisi edellyttänyt kaikkien työriidan osapuolten hyväksyntää.

- Osapuolten väliset näkemyserot ovat niin suuret, ettei työriitaa pystytty vieläkään ratkaisemaan. Sovittelua ei ole nyt heti edellytyksiä jatkaa, sillä mahdollisuudet edetä neuvotteluissa on tällä erää selvitetty. Sovittelua ei kuitenkaan katkaista, koska alalle tarvitaan ennen pitkää työehtosopimusratkaisut ja työrauha, toteaa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala tiedotteessa.

Lopputulos tarkoittaa sitä, että työriita jatkuu ja työnseisausuhkat ovat voimassa, mm. JHL:n ja Jytyn lakot ovat päättymässä keskiviikkona sekä SuPerin ja Tehyn lakko alkamassa perjantaina 1.4.2022.

Tehyn ja Superin lakko alkaa kuudessa sairaanhoitopiirissä perjantaina kello kuudelta aamulla. Lakon piirissä on myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Mukana on koko Suomessa 25 000 hoitajaa.

Hoitajien lakon seuraava osa on alkamassa kahta viikkoa myöhemmin, jolloin lakko laajenisi koskemaan 13:a sairaanhoitopiiriä ja 40 000:ta hoitajaa.

Lakkokohteissa annetaan suojelutyöneuvotteluihin perustuen suojelutyötä välittömään hoitoon potilaiden hengen turvaamiseksi tai pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>