Uutiset

Minna Marjamäki johtaa nyt Aito Säästöpankin Ylöjärven konttoria

today10.10.2022

Background
share close
Paikallisjohtaja Minna Marjamäki (vas.) hoitaa nyt Aito Säästöpankin Ylöjärven, Hämeenkyrö-Kyröskosken ja Ikaalisten konttoreita. Riitta Iiponen (keskellä) on paikallisjohtajana Nokian ja Sastamalan konttoreissa. Asiakkuusjohtaja Annamari Yläpoikelus työskentelee Ikaalisten, Hämeenkyrön ja ylöjärven alueilla.
Paikallisjohtaja Minna Marjamäki (vas.) hoitaa nyt Aito Säästöpankin Ylöjärven, Hämeenkyrö-Kyröskosken ja Ikaalisten konttoreita. Riitta Iiponen (keskellä) on paikallisjohtajana Nokian ja Sastamalan konttoreissa. Asiakkuusjohtaja Annamari Yläpoikelus työskentelee Ikaalisten, Hämeenkyrön ja ylöjärven alueilla.

Aito Säästöpankki on uudistanut johtamistaan. Uudistuksessa Ylöjärven konttorin vetovastuu on siirtynyt paikallisjohtaja Minna Marjamäelle, jonka kontolla ovat ennestään Ikaalisten ja Hämeenkyrö-Kyröskosken konttorit. Marjamäki työskentelee lisäksi muutosjohtajana Etelä-Pohjanmaalla, jossa Ylihärmän Säästöpankki yhdistyi kesäkuun alussa pirkanmaalaissatakuntalaiseen Aito Säästöpankkiin. Paikallisjohtaja Riitta Iiposen työsarkaa ovat nyt puolestaan Nokian ja Sastamalan konttorit.

Paikallisjohtaja Minna Marjamäki sanoo, että hänen reviiriään yhdistää valtatie 3. Pitkänlinjan säästöpankkilainen on vastannut Aito Säästöpankin Ikaalisten ja Hämeenkyrön Kyröskosken konttoreista. Nyt hänen reviirinsä on laajentunut Ylöjärvellä.

Marjamäellä on takanaan pitkä ja monipuolinen säästöpankkiura. Hän aloitti vuonna 1986 kesätyöläisenä Ikaalisten Säästöpankissa. Ikaalisten Säästöpankki ja Luopioisten Säästöpankki laittoivat hynttyynsä yhteen vuoden 2010 huhtikuussa, jolloin alkoi nyt 12-vuotiaan Aito Säästöpankin historia. Marjamäki on toiminut muun muassa palvelupäällikkönä ja pankinjohtajana.

Eteläpohjanmaalainen Ylihärmän Säästöpankki yhdistyi Aito Säästöpankkiin tämän vuoden kesäkuun alussa. Fuusio merkitsi Marjamäelle väliaikaista lisätyötä. Hänen vastuullaan on Ylihärmän Säästöpankin henkilöstön perehdyttäminen aitosäästöpankkilaiseen toimintakulttuuriin. Liitospankkien kotiuttajana ja juurruttajana Marjamäellä on jo aikaisempaa kokemusta, sillä hän oli samassa erikoistehtävässä satakuntalaisen Huittisten Säästöpankin yhdistyttyä pirkanmaalaiseen Aito Säästöpankkiin vuonna 2020.

Marjamäki viihtyy hyvin myös muutosjohtajan ruudussa. Erikoistehtävä avaa täysin uusia mahdollisuuksia, ja posti auttaa uuden oppimista.

– Etelä-Pohjanmaa, puhumattakaan maakunnan keskuksesta, Seinäjoen ympäristöstä, kasvaa valtakunnallisestikin tarkasteltuna voimakkaasti. Erityisesti yritystoiminta on täällä lakeuksilla vireää. On ilo ja suorastaan etuoikeus nähdä konkreettisesti, miten pankkimme laajenee ja kasvaa. Jokainen maakunta, Pirkanmaa, Satakunta ja Etelä-Pohjanmaa, tuo pankkiimme erityispiirteitä. Miljardipankkina Aito Säästöpankilla on varsin vahvat hartiat, joten pystymme olemaan mukana mittavissakin hankkeissa, Marjamäki pohtii.

Marjamäki nostaa pankin rikkaudeksi ja voimavaraksi sen koko henkilökunnan. Pankkitoiminnan ja -sektorin historiallisen muutoksen kokeneena Marjamäki arvostaa nykymuotoista tiimityöskentelyä. Yhdessä tekeminen on jokapäiväistä työkulttuuria.

– Tiimiläiset konttoreilla ovat kaiken a ja o. Heillä on arvokasta paikallistuntemusta. Uusilla alueilla konkreettisesti jalkaudumme eli olemme ulkotöissä. Lähdemme kierrokselle tutustumaan kunkin paikkakunnan sidosryhmiin. Verkostoidumme eri tahojen kanssa. Tartumme luuriin aktiivisesti. Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Vaikutamme elämässä, Marjamäki kertoo.

Konkaripankkilainen on vakuuttunut, että ajan hermolla kehittyvä pankki on vetovoimainen työpaikka tulevaisuudessakin. Marjamäen mukaan asiantuntijatyön rooli korostuu, ja tällainen työskentelykulttuuri kiinnostaa nuoria.

– Koen, että työllä pitää olla merkitys tekijälleen. Pankkialallahan me mahdollistamme isoja haaveita ja hankkeita asiakkaillemme. Tämä on erityisen palkitsevaa. Pankkialalla on nykyään mahdollisuus hybridityön tekemiseen ja joustavaan työaikaan. Nämä seikat varmasti lisäävät alan kiinnostavuutta, Marjamäki luottaa.

Minna Marjamäen ajatuksissa valtatie 3:n varrella olevat kunnat muodostavat luontevan kokonaisuuden, jossa asuminen ja yrittäminen lyövät sovussa kättä toisilleen.

– Ylöjärvi kasvaa vauhdilla, ja kaupunki tarjoaa meille pankkina loistavat kasvumahdollisuudet niin asuntorahoituksen, yritysrahoituksen kuin varallisuudenhoidon osalta.

Marjamäen mielestä Hämeenkyrön suunnittelema uusi yritysalue, Hanhijärven alue, sijaitsee loistavasti vilkkaan kolmostien varrella.

– Toivottavasti uutukainen alue vetää yrityksiä tulevaisuudessa puoleensa. Tältä alueelta on Tampereelle vain vajaan puolen tunnin matka. Kyröskosken Tippavaaran näen myös mahdollisuutena eritoten kaupan toimijoiden suhteen.

Marjamäki on vakuuttunut siitä, että pian valmistuva ja käyttöönotettava Hämeenkyrön väylä hyödyttää Ikaalisia.

Monipuolisuus kiehtoo Sastamalassa

Paikallisjohtaja Riitta Iiponen on vahva pankin ammattilainen. Hänen uralleen mahtuvat Leonia, Sampo Pankki, Danske Bank sekä Aito Säästöpankki. Iiposen reviiriä ovat olleet perinteisesti Tampereen Lielahti, Ylöjärvi sekä Nokia. Nyt hän on saanut uuden työsaran Sastamalasta.

– Niin Lielahti kuin Ylöjärvikin ovat olleet minulle merkityksellisiä konttoreita. Niiden vaikutusalueilla on kasvavissa määrin kysyntää pankkipalveluille. Olen oppinut paljon palvelemistani pankeista ja niiden työpaikkoinani olleista konttoreista.

– Yksi iso asia on ollut asiakaskäyttäytymisessä tapahtunut muutos.

– Maailma on muuttunut, ja maailma muuttuu koko ajan kovaa vauhtia. Pankkilaisten on pysyttävä jatkuvasti muutoksessa mukana ja mielellään muutoksen etunojassa. Esimerkiksi pankkialan säätely ja valvonta ovat kymmenen viime vuoden ajan lisääntyneet valtavasti. Säätely ja valvonta teettävätkin poikkeuksellisen paljon töitä. Jatkuvan koulutuksen tarve voimistuu vuosi vuodelta. Pankkilaisilla ammattitaidon vahvistaminen on jokapäiväistä uurtamista. Yhteistyökumppaneiden joukko laajenee koko ajan. Hoidammekin usein asiakkuuksia eri asiantuntijoiden kanssa tiiviissä yhteistyössä. Tämä osaltaan rikastuttaa työtä.

Iiponen sai muutama vuosi sitten Ylöjärven konttorin lisäksi hoitaakseen naapurikaupungissa Nokialla olevan konttorin.

– Nokia on vireä ja eteenpäin pyrkivä kaupunki. Nokialla on kiitettävä tavoite auttaa paikkakunnan yrittäjiä. Kaupungin virkamiehet ovat tiiviisti mukana paikkakunnan erilaisissa tapahtumissa. Elinkeinojohtaja Tiina Laakkosta ja yrityskoordinaattori Tiina Rinne-Järvensivua on alettu kutsua Teho-Tiinoiksi.

– Kaupungin ja Nokian Yrittäjien upea yhteistyö näkyy ja tuntuu myönteisenä pöhinänä. Nokialaiset ovat silmiinpistävän aktiivisia ja innostuneita. Myös pankki on otettu hienosti vastaan yhteistyökuvioissa, joten olemme niissä aktiivisesti mukana. Nokialta käsin tehdään esimerkillisesti rajat ylittävää toimintaa Ylöjärven ja Pirkkalan kanssa.

Nokian naapurikaupunkina on Sastamala, jonka Iiponen on oppinut tuntemaan seutunsa merkittävänä keskuksena.

– Kesällä aloitin työni Sastamalassa. Se on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi paikkakunnaksi. Siellä on runsaasti yrityksiä ja myös kovasti aktiviteettia yritystapahtumien parissa. Sastamala on juureva kulttuurikeidas. Sillä on monipuoliset kasvot.

MATTI PULKKINEN

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%