Maakunnan Matti ja Pirkanmaan mainiot

Dramaturgi Seija Holman monet työt ovat liipanneet naisen asemaa

Dramaturgi Seija Holman monet työt ovat liipanneet naisen asemaa

Maaliskuu tuo kansainvälisen Naisen päivän. Pälkäneläinen dramaturgi Seija Holma on työssään kohdannut niin fiktiivisten kuin todellisten naisten kohtaloita, jokapäiväistä elämää.
- Miten myös fiktiiviset henkilöt Katrina tai Taivaslaulun Vilja ovat samojen lainalaisuuksien alla kuin Eeva-Liisa Manner tai kuvanveistäjä Camille Claudel - he joutuvat taistelemaan oikeudesta olla juuri mitä ovat. He eivät halua muiden määrittelevän heitä tai heille sopivaa tilaa maailmassa.

Holman dramatisoima Sally Salmisen Katrina on parhaillaan Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön ohjelmistossa.
- Sally Salminen kirjoitti upean selviytymistarinan vahvasta naisesta. Johan huijasi nuoren Katrinan mukaansa. Miten Katrina löytää ne voimat, joilla jatkaa petoksella alkanutta avioliittoa ja kasvattaa sen myrskyjä kestäväksi rakkausliitoksi. Tarina näyttää, miten vahva ja rohkea Katrina on aina kaikkialla tulilinjalla, helpommalla olisi ehkä päässyt, jos olisi ollut vässy, myötäilijä, muiden selän taakse puikahtelija. Ja toisaalta – miten vahva jaksaa raivata omaa tilaa ja arvostusta, ja myös saada haluamansa.

Maakunnan Matti haastatteli Seija Holmaa Naisten päivän innoittamana.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>