Maakunnan Matti ja Pirkanmaan mainiot

Juurikivi on jo käsite huonekalukaupassa

today22.10.2024

Background
share close

Ylöjärvellä 65 vuoden ajan toiminut Kalustetalo Juurikivi Oy on käsite pirkanmaalaisessa ja jopa valtakunnallisessa huonekalukaupassa. Toisen polven yrittäjä Raimo Juurikivi otti hartioilleen vetovastuun Else-äidiltään, joka Eino-miehensä kanssa perusti vuonna 1959 puusepänverstaan ja huonekalukaupan Soppeenmäkeen Ylöjärvellä. Eino Juurikiven äkillisen poismenon jälkeen Else Juurikivi oli vuosikymmenet vetovastuussa.

Raimo Juurikivi kuljettaa huonekaluja asiakkaille eri puolille Suomea, jopa Ahvenanmaalle asti. Kalustetalo Juurikivi Oy on toiminut 65 vuoden ajan Ylöjärveltä käsin. Kuva: Rami Marjamäki

Raimo Juurikivi opiskeli sähköteknikoksi, ja hänestä piti tulla ammattilainen sille alalle. Toisin kävi. Äiti sai puhuttua poikansa pään ympäri, ja niin Raimosta tuli perheyrityksen jatkaja ja yrittäjä.

Nyt Kalustetalo Juurikivi Oy:n ohjaksissa on Raimon lisäksi hänen Joel-poikansa. Myös Julia-tytär työskentelee kalustetalossa.

Huonekaluala ja -kauppaon muuttunut hyvin paljon 65 viime vuoden aikana. Raimo Juurikiven mukaan muutos on nakertanut kotimaista huonekaluteollisuutta. Sinivalkoinen suunnittelukin on harvinaisen vähäistä. Suomalainen tuotanto onkunniassaan Juurikivien tarjonnasa. Palvelu on valttina kauppoja hierottaessa.

Verkkokaupan ansiosta Juurikivi kerää asiakkaansaeri puolilta Suomea. Perheyritys nousi verkkokauppojen alkumetreillä julkisuuteen, koska Juurikivellä oli verkkokauppa ensimmäisten joukossa.

Maakunnan Matti haastatteli konkariyrittäjä ja huonekalukauppias Raimo Juurikiveä Pirkanmaan mainiona.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%