Päivän haastattelu

Rekolan Puutarha edelläkävijä CSA-toiminnassa Suomessa

today23.8.2021

Background
share close
Kuvituskuva

Kumppanuusmaatalous, community supported agriculture (CSA) viitataan tiettyyn lähiruoan vaihtoehtoiseen jakelumalliin, jossa kuluttajat jakavat viljelijän kanssa ruoantuotannon riskit ja tuotot. Kumppanuusmaatalouden kautta hankitaan lähinnä vihanneksia ja hedelmiä, mutta myös lihaa, kananmunia ja maitotaloustuotteita. Suomesta löytyy tällä hetkellä 17 kumppanuustilaa, joista kaksi sijaitsee Pirkanmaalla.

Kangasalan Raikussa sijaitseva Rekolan Puutarha on toiminut biodynaamisena luomupuutarhana jo 1970-luvun lopulta lähtien ja on tiettävästi Suomen vanhin luomupuutarha. Koko puutarha siirrettiin pysyvään penkkiviljelyyn vuonna 2019 sekä puutarhasta muodostettiin virallisesti Kumppanuusmaatalouspuutarha (CSA). CSA-viljelyn ydinajatuksena on viljelijän ja paikallisten kuluttajien välinen kumppanuus, jossa jo keväällä viljelijältä ostetaan tulevaan satoon osuus tai osakkuus, jota vastaan tilalta tai sovitusta noutopisteestä saa viikon tai kahden välein noutaa laatikollisen sesongin tuotteita (esim. juureksia, lehtivihanneksia, salaatteja, marjoja).

Rekolan Puutarhalta Osku Kansanaho ja Maria Murto kertovat tarkemmin Kumppanuusmaatalouspuutarhan toiminnasta:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%