Päivän haastattelu, Uutiset

Kangasalan pääkirjastossa käynnistyy kirjojen kierrättämisen palvelu

Kangasalan pääkirjastossa käynnistyy kirjojen kierrättämisen palvelu

Kangasalan pääkirjastossa käynnistyy 15. marraskuuta uusi kirjojen kierrättämisen palvelu, joka toteutetaan kirjaston ja orimattilalaisen antikvariaatti Finlandia Kirjan yhteistyönä. Kirjaston ala-aulaan sijoitetaan kierrätyslaatikot, joihin ihmiset voivat toimittaa ylimääräisiä kirjojaan itsepalveluperiaatteella. Tietosanakirjoja, hajuhaittaisia tai ulkosäilytettyjä kirjoja kierrätyspisteeseen ei saa toimittaa. Jos kierrättäjä täyttää vapaaehtoisen luovutuslomakkeen, hän saa sähköpostiin arvoraportin antikvaariseen jälleenmyyntiin kelpaavista kirjoistaan ja lukusetelin, jonka arvo on 10 % kirjojen verkkokauppahinnasta.

Uuden kiertotalousmallin tavoitteena on saattaa myyntikelpoiset kirjat jälkimarkkinoiden kautta uusiin koteihin sekä jalostaa elinkaarensa päähän tulleet kirjat erilaisiksi hyödyntämiskelpoisiksi uusioraaka-aineiksi.

Kierrätyspalvelu on Kangasalan pääkirjastossa toistaiseksi kysynnän mukaan.

Kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi kertoo aiheesta lisää:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>